Follow us

Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και βερίκοκα με γλυκό κρασί

Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και βερίκοκα με γλυκό κρασί

Υλικά

Για τη βάση
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
¼ φλ. ελαιόλαδο απαλό
Για την κρέμα
1 φλ. γιαούρτι
2 αβγά
1/4 φλ. ζάχαρη
2 –3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 δόσεις βανιλίνη
Για την επικάλυψη
1 κ. φρέσκα βερίκοκα
2 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. γλυκό κρασί (Σάμου, Λήμνου)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα βρώμης- αμυγδάλων και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το στρώνουμε σε φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη: πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας το γλυκό, μέχρι να πήξει και να γίνει το σιρόπι σαν ζελέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε με μίξερ χειρός το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με τα βερίκοκα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 5 –6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.