Follow us

Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και βερίκοκα με γλυκό κρασί

Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και βερίκοκα με γλυκό κρασί

Υλικά

Για τη βάση
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
¼ φλ. ελαιόλαδο απαλό
Για την κρέμα
1 φλ. γιαούρτι
2 αβγά
1/4 φλ. ζάχαρη
2 –3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 δόσεις βανιλίνη
Για την επικάλυψη
1 κ. φρέσκα βερίκοκα
2 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. γλυκό κρασί (Σάμου, Λήμνου)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα βρώμης- αμυγδάλων και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το στρώνουμε σε φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη: πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας το γλυκό, μέχρι να πήξει και να γίνει το σιρόπι σαν ζελέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε με μίξερ χειρός το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με τα βερίκοκα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 5 –6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.