Follow us

Μαρμελάδα βερίκοκο αρωματισμένη με τόνγκα

Μαρμελάδα βερίκοκο αρωματισμένη με τόνγκα

Υλικά

2 κ. φρέσκα βερίκοκα
2 κ. ζάχαρη
1 λουβί τόνγκα τριμμένο
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από την προηγούμενη νύχτα: πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο τον πάτο μια μεγάλης πλατιάς χαμηλής κατσαρόλας. Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σε μονές στρώσεις, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ραντίζουμε με λεμόνι. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να μαριναρισθούν τα φρούτα όλη νύχτα.
Την επομένη ημέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη –θα χρειασθούν περίπου 20 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της εστίας στο μάξιμουμ, ρίχνουμε την τόνγκα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 –20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Ρίχνουμε μια σταγόνα στο πιατάκι που έχουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 2 –3 δευτερόλεπτά και πιέζουμε με το δάχτυλο. Αν έχει κάνει μια λεπτή κρούστα και κρατάει το σχήμα της στην πίεση η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο άλλο 5 –6 λεπτά και ξανακάνουμε το τεστ (έχουμε ξαναβάλει το πιατάκι στο ψυγείο). Αν το γλυκό έχει πολύ αφρό, μπορούμε να ρίξουμε μέσα μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Παραδόξως, διαλύει τον αφρό. Μεταφέρουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Πώς αποστειρώνουμε τα βαζάκια: πλένουμε καλά τα βαζάκια (με βιδωτό μεταλλικό καπάκι) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαμηλό φούρνο (100ο C) ή τα αναποδογυρίζουμε σε λινή πετσέτα αποφεύγοντας το σκούπισμα (τα καπάκια χωριστά). Διαφορετικά, τα σκεπάζουμε με νερό σε κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν για 10' -τα καπάκια χωριστά. Τα βγάζουμε με καθαρή τσιμπίδα και τα ακουμπάμε σε λινή πετσέτα να στεγνώσουν. Τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα, τα κλείνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.