Υλικά
1 κατεψυγμένη συσκευασία φύλλο κουρού
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
½ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
500 γρ. φρέσκα σύκα
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι κοπανισμένο
Εκτέλεση
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το φύλλο σε δύο ταρτιέρες, τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές, στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και δουλεύουμε μαζί με το ανθότυρο, τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα των τυριών και στρώνουμε από πάνω τα σύκα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, να καραμελώσουν λίγο τα σύκα.
A.T.