Follow us

Kολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Kολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Υλικά

500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί σε πουρέ*
½ φλ. κορνφλάουρ
¾ φλ.ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 δόσεις βανιλίνη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
5 αβγά
3/4 φλ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 20 εκ.. Ρίχνουμε σε μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά για 7 -8 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, το ξύσμα πορτοακαλιού και τα μπαχαρικά και δουλεύουμε άλλα 5 -7 λεπτά. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το κορνφλάουρ συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτουμε χαλαρά με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού –πρέπει να βγει καθαρή. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 1 ώρα. Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια μαζί με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (πηγαίνει πολύ με πορτοκάλι με ή χωρίς το σιρόπι του) ή με σαντιγί.
*Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας είναι να την κόψουμε καθέτως στη μέση, να βγάλουμε τους σπόρους και τις ίνες από το κάθε μισό με ένα κουτάλι να την βάλουμε με τη φλούδα σε λαμαρίνα φούρνου σκεπασμένη με λαδόκολλα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και να την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Θα είναι έτοιμη σε μια ώρα περίπου και θα έχουμε απαλλαγεί από το δύσκολο έργο να βγάλουμε με μαχαίρι την πολύ σκληρή φλούδα της. Θα τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα (τα υγρά να μείνουν στο ταψί) και αφού κρυώσει, θα βγάλουμε τη φλούδα τόσο εύκολα σαν ξεφλουδίζουμε μπανάνα. Για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα βγάλει κι άλλο νερό θα τη βάλουμε σε μια κατσαρόλα που την έχουμε αφήσει να κάψει αδειανή και θα την στεγνώσουμε ανακατεύοντας γύρω στα 5 -7 λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όση θέλουμε και να καταψύξουμε την υπόλοιπη σε μερίδες μέσα σε σακούλες ή τάπερς –διατηρείται καλά για ένα χρόνο.

Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από

Γλυκό

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!