Follow us

Kολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Kολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Υλικά

500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί σε πουρέ*
½ φλ. κορνφλάουρ
¾ φλ.ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 δόσεις βανιλίνη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
5 αβγά
3/4 φλ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 20 εκ.. Ρίχνουμε σε μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά για 7 -8 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, το ξύσμα πορτοακαλιού και τα μπαχαρικά και δουλεύουμε άλλα 5 -7 λεπτά. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το κορνφλάουρ συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτουμε χαλαρά με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού –πρέπει να βγει καθαρή. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 1 ώρα. Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια μαζί με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (πηγαίνει πολύ με πορτοκάλι με ή χωρίς το σιρόπι του) ή με σαντιγί.
*Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας είναι να την κόψουμε καθέτως στη μέση, να βγάλουμε τους σπόρους και τις ίνες από το κάθε μισό με ένα κουτάλι να την βάλουμε με τη φλούδα σε λαμαρίνα φούρνου σκεπασμένη με λαδόκολλα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και να την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Θα είναι έτοιμη σε μια ώρα περίπου και θα έχουμε απαλλαγεί από το δύσκολο έργο να βγάλουμε με μαχαίρι την πολύ σκληρή φλούδα της. Θα τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα (τα υγρά να μείνουν στο ταψί) και αφού κρυώσει, θα βγάλουμε τη φλούδα τόσο εύκολα σαν ξεφλουδίζουμε μπανάνα. Για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα βγάλει κι άλλο νερό θα τη βάλουμε σε μια κατσαρόλα που την έχουμε αφήσει να κάψει αδειανή και θα την στεγνώσουμε ανακατεύοντας γύρω στα 5 -7 λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όση θέλουμε και να καταψύξουμε την υπόλοιπη σε μερίδες μέσα σε σακούλες ή τάπερς –διατηρείται καλά για ένα χρόνο.

Α.Τ.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.