Follow us

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Αγαπημένο κλισέ για τους chocoholics η ρήση πως το 99% των ανθρώπων αγαπάει τη σοκολάτα και το 1% που λέει πως δεν του αρέσει, ψεύδεται. Όπως και νάχει, η σοκολάτα έχει διαχρονικό σουξέ που τις γιορτές γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, ίσως διότι όλα μιλούν για αφθονία και πλούτο, και η σοκολάτα είναι ακριβώς αυτό: πλούσια, βελούδινη, μυρωδάτη, καθησυχαστική και διεγερτική ταυτόχρονα και ταιριαστή με ένα σωρό άλλα πλούσια και λουσάτα –κρέμες, αλκοόλ, ξηρούς καρπούς, σάλτσες γλυκιές κλπ.- υλικά. Αφού, λοιπόν, θα την κάνουμε που θα την κάνουμε την κραιπάλη, ας την κάνουμε πλήρη και ολοκληρωμένη. Οι τούρτες που προτείνουμε δεν είναι της κατηγορίας "εύκολες" και βέβαια, ούτε πολύ γρήγορες. Είναι όμως εντυπωσιακές και προκλητικές και θα δώσουν έναν τόνο χλιδής στο κλείσιμο και του πιο μίνιμαλ γεύματος. Ίσως κάποιοι, μάλιστα, να προτιμήσουν ένα απόγευμα ή ένα βράδυ να είναι και το μοναδικό τους "γεύμα", με ένα καλό κονιάκ ή ένα γλυκό ελληνικό κρασί ή ένα πόρτο. Γιατί όχι; Οι γιορτές ήταν και συνεχίζουν να είναι χρόνος παράβασης και ανατροπής.

Updated: 09/12/20
Ημ/νιια α' δημοσίευσης: 20/12/16

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.