Follow us

Κέικ με κλημεντίνες

Κέικ με κλημεντίνες

Υλικά

3 μέτριες κλημεντίνες ή μανταρίνια
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
1 ½ φλ. άσπρη ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
200 ml γάλα ή χυμός μανταρινιού ή μισό -μισό
1 σφηνάκι Κουαντρό, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Πλένουμε τις κλημεντίνες ή τα μανταρίνια, βγάζουμε το κοτσανάκι τους και τα κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τους σπόρους και το κεντρικό λευκό χοντρό στέλεχος και τα περνάμε μαζί με τη ζάχαρη από τη μουλινέτα (μαζί με τις φλούδες) μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά, τη βανιλίνη, το βούτυρο, το γάλα ή τον χυμό και το λικέρ (αν χρησιμοποιούμε). Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα των αβγών και τις λιωμένες κλημεντίνες με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Δεν πειράζει αν μείνουν κάποιοι σβόλοι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μετφέρουμε τον χυλό του κέικ στο ταψί και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να χλιάνει, το χαλαρώνουμε από τις άκρες του ταψιού και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε όπως είναι ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.