Follow us

Γρήγορα Μπισκότα

Γρήγορα Μπισκότα

Τα μπισκότα είναι το πιο απλό και πιο γρήγορο γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε. Είναι σνακ που μεταφέρεται εύκολα, ας πούμε στο γραφείο ή σαν μέρος του κολατσιού, που θα πάρει μαζί του το παιδάκι στο σχολείο, αλλά είναι και συνοδευτικό στον καφέ, στο ρόφημα σοκολάτας, στο τσάι. Τα μπισκότα που σας προτείνουμε εδώ είναι τα λεπτά, τραγανά μπισκότα που όλοι γνωρίζουμε, με διάφορα αρώματα: πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα, κακάο, κλπ. Είναι τα biscuits της Ευρώπης. Διαφορετικά είναι τα αμερικάνικα cookies: μαστιχωτά και όχι τραγανά, φουσκωτά και με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, φλέικς καρύδας, τσιπς σοκολάτας, και πολλά άλλα ενσωματωμένα στη ζύμη τους. Τέλος, άλλο πράγμα είναι αυτό που ονομάζουν biscuits στις ΗΠΑ. Πρόκειται μάλλον για φουσκωτά κομματάκια ψωμιού αλμυρά τις περισσότερες φορές (ίσως έχουν τυρί ή αρωματικά χόρτα) και συνοδεύουν φαγητά, είτε στην κατσαρόλα, είτε στον φούρνο –σχεδόν το ίδιο με τα εγγλέζικα scones.
Συνταγές για μπισκότα αποκλειστικά με βρώμη, θα βρείτε εδώ. Αν θέλετε συνταγές για cookies (και κάποιες για μπισκότα), θα βρείτε πολλές ωραίες ιδέες εδώ.

Updated: 03/02/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/17

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.