
Είμαστε σε μια περίοδο όπου η μια γιορτή διαδέχεται την άλλη και όλο και κάποιους φίλους θα καλέσουμε, σε κάποιους φίλους θα πάμε, κάποιον θα τρατάρουμε, κάποιο γλυκό μετά το φαγητό θα προσφέρουμε για να κλείσει όμορφα η συνάθροιση. Τα σιροπιαστά γλυκά, που γίνονται σε ταψί, είναι κομμένα και ραμμένα για να γλυκάνουν πολλούς. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, αφού μια συσκευασία έτοιμο φύλλο, 2-3 χούφτες ξηροί καρποί ή μια κρέμα και ένα απλούστατο σιρόπι είναι όλα όσα χρειάζονται για να ετοιμαστούν (κανταΐφι, μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο) και σχεδόν όλοι τα αγαπούν.
Λίγο πιο χρονοβόρα είναι τα μεμονωμένα ελαφρά γλυκίσματα από φρούτα, ας πούμε γεμιστά φρούτα (κυδώνια, μήλα), αφού πρέπει να καθαριστούν και να αδειάσουν για να δεχτούν τη γέμιση. Είναι όμως ό, τι πρέπει μετά από ένα βαρύ φαγητό. Τέλος, οι ατομικές πουτίγκες ή τα σουφλέ, έχουν ένα πιο τεχνικό χαρακτήρα, αλλά κλείνουν κομψά ακόμα και ένα απλό γεύμα που κερδίζει πόντους από τη λεπτότητα και την ευχάριστη εμφάνισή τους. Η δυνατότητα να προσαρμόσουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα άτομα, είναι ένα από τα προσόντα των συνταγών που προτείνουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά τα γεμιστά μήλα και τις πουτίγκες.