Υλικά
500 γρ. κέικ βανίλιας
500 γρ. σαντιγί
200 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
300 γρ. ανάμεικτα γρ. φρουϊ γλασέ ψιλοκομμένα
Για την γκανάς:
300 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
Για το σιρόπι:
¾ φλ. νερό
¾ φλ. ζάχαρη
½ φλ. ρούμι λευκό ή λικέρ Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την γκανάς: ανακατεύουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κομμένα σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει και προσθέτουμε το ποτό.
Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια, βάζουμε μια στρώση σε βαθύ μπολ και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Καλύπτουμε με την γκανάς, σκορπάμε λίγα φρουΐ γλασέ και λίγα αμύγδαλα και σκεπάζουμε με τη σαντιγί. Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σαντιγί. Γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας, αμύγδαλα και κερασάκια γλασέ. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολ ή φαρδιά ποτήρια με πόδι.
A.T.