Έχοντας στο νου γενέθλια και πάρτι, παιδικά και ενήλικα, και ακόμα την καλοκαιρινή διάθεση για χρώματα, φρούτα, σοκολάτα, αλλά και εντυπωσιακές εμφανίσεις, προτείνω μια σειρά από γλυκά με ζελέ, σαντιγί, άχνη ζάχαρη και λοιπά θερινά, όλο λάμψη και αρώματα. Σε δυο από αυτά, η βάση είναι το γιαούρτι. Πολύ ευέλικτο και συνεργάσιμο υλικό σχεδόν σε όλα το ζελέ, έτοιμο του εμπορίου ή σε σκόνη ή φύλλα για το ετοιμάσουμε μόνοι μας.
Εξαίρεση στα παραπάνω, το παλιομοδιτικο, αλλά τόσο χαριτωμένο με την κρέμα του και τα κόκκινα φρουτάκια του Βικτώρια κέικ. Τυλιγμένο σε σύννεφα από ζάχαρη άχνη, μας φτιάχνει το κέφι και δεν ξέρω πώς, αλλά εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων την ώρα που έπινε τσάι με τον λαγό και τον Τρελό Καπελά.
Η καθημερινότητά μας, χρειάζεται λίγη σκηνοθεσία πού και πού.
Updated: 08/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/06/18