Υλικά
4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.γ. μέλι
Για τη γκρανόλα
1 φλ. βρώμη
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
4 -5 κ.σ. ξανθές σταφίδες
2-3 κ.σ ελαιόλαδο απαλό
2 -3 κ.σ. μέλι ή μελάσα
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω. Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ένα κομματάκι βούτυρο και λίγο μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει και ενσωματώνουμε χτυπώντας πάντα την ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα: ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη και τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το μέλι ή τη μελάσα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες.
Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το κοίλο μέρος με γκρανόλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
A.T.