Follow us

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Υλικά

4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.γ. μέλι
Για τη γκρανόλα
1 φλ. βρώμη
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
4 -5 κ.σ. ξανθές σταφίδες 
2-3 κ.σ ελαιόλαδο απαλό 
2 -3 κ.σ. μέλι ή μελάσα
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω. Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ένα κομματάκι βούτυρο και λίγο μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει και ενσωματώνουμε χτυπώντας πάντα την ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα: ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη και τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το μέλι ή τη μελάσα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες.
Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το κοίλο μέρος με γκρανόλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.