Μέσα στη (γαστρονομική) μας καρδιά, τα καλοκαιρινά φρούτα βρίσκονται στην πρώτη θέση. Πρώτα απ’ όλα, φρέσκα. Δροσερά, γλυκά, ζουμερά, είναι μακράν το ιδανικό επιδόρπιο για τις μεγάλες, ζεστές ημέρες του ελληνικού καλοκαιριού. Αν, όμως, η περίσταση ή απλώς η όρεξή μας ζητάει κάτι πιο σύνθετο, οι απαλές κρέμες-πουτίγκες με φρούτα είναι η τέλεια απάντηση. Με βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη ζελατίνη ή ακόμα και το ψωμί, αν θέλουμε κάτι πιο μεστό, μεταφέρουν όλα τα αρώματα του φρούτου, στην πιο έντεχνη και φροντισμένη εκδοχή τους. Οι συνταγές που σας δίνουμε ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ. H παραμονή στο ψυγείο για αρκετή ώρα είναι το σπουδαιότερο εργαλείο για τις πουτίγκες με κρεμώδη υφή, ενώ ο φούρνος προορίζεται για τις πιο σύνθετες συνταγές με μαρέγκα ή αβγά, που ενώνουν τα διάφορα υλικά και στερεοποιούν το γλυκό.
Updated: 07/07/20
Ημ/νια α' δημόσίευσης: 03/08/18