Follow us

Πουτίγκες με φρούτα

Πουτίγκες με φρούτα

Μέσα στη (γαστρονομική) μας καρδιά, τα καλοκαιρινά φρούτα βρίσκονται στην πρώτη θέση. Πρώτα απ’ όλα, φρέσκα. Δροσερά, γλυκά, ζουμερά, είναι μακράν το ιδανικό επιδόρπιο για τις μεγάλες, ζεστές ημέρες του ελληνικού καλοκαιριού. Αν, όμως, η περίσταση ή απλώς η όρεξή μας ζητάει κάτι πιο σύνθετο, οι απαλές κρέμες-πουτίγκες με φρούτα είναι η τέλεια απάντηση. Με βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη ζελατίνη ή ακόμα και το ψωμί, αν θέλουμε κάτι πιο μεστό, μεταφέρουν όλα τα αρώματα του φρούτου, στην πιο έντεχνη και φροντισμένη εκδοχή τους. Οι συνταγές που σας δίνουμε ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ. H παραμονή στο ψυγείο για αρκετή ώρα είναι το σπουδαιότερο εργαλείο για τις πουτίγκες με κρεμώδη υφή, ενώ ο φούρνος προορίζεται για τις πιο σύνθετες συνταγές με μαρέγκα ή αβγά, που ενώνουν τα διάφορα υλικά και στερεοποιούν το γλυκό.

Updated: 07/07/20
Ημ/νια α' δημόσίευσης: 03/08/18

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.