Follow us

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Υλικά

6 μήλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι
250 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Για την επικάλυψη
250 γρ βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα. Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα σε μπολ (θέλουμε το ζουμί τους) και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού σε στρώσεις εναλλάξ και μήλων-κρέμας γάλακτος, τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για την επικάλυψη και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα. Καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ταψί. Αν δούμε ότι αρπάζει η επικάλυψη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.