Υλικά
6 μήλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι
250 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Για την επικάλυψη
250 γρ βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα. Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα σε μπολ (θέλουμε το ζουμί τους) και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού σε στρώσεις εναλλάξ και μήλων-κρέμας γάλακτος, τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για την επικάλυψη και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα. Καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ταψί. Αν δούμε ότι αρπάζει η επικάλυψη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε.
A.T.