Follow us

Γαλακτομπούρεκο τριαντάφυλλο με σιρόπι από ροδόνερο

Γαλακτομπούρεκο τριαντάφυλλο με σιρόπι από ροδόνερο

Υλικά (για 8 κομμάτια)

4 φύλλα κρούστας
50 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
50 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
350 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
10 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
Μισό λεμόνι
200 ml ροδόνερο
1 ξυλάκι κανέλα
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη, αποξηραμένα βρώσιμα τριαντάφυλλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα χωρίς να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το λεμόνι και την κανέλα για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε πάλι. Συνθέτουμε το γλυκό: μπορούμε να δώσουμε στο γαλακτομπούρεκο τριγωνικό ή κυλινδρικό σχήμα. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, τοποθετούμε επάνω ένα ακόμη φύλλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 4 λωρίδες (σε 2 λωρίδες αν πρόκειται να του δώσουμε το σχήμα κυλίνδρου), βάζουμε σε κάθε λωρίδα από 2 κουταλιές σούπας γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Κρατάμε τα γαλακτομπούρεκα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Αντωνακάκη, από το εστιατόριο Karàbourno.

Επίσης...

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Περισσότερα από

Γλυκό

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.