Follow us

Γαλακτομπούρεκο τριαντάφυλλο με σιρόπι από ροδόνερο

Γαλακτομπούρεκο τριαντάφυλλο με σιρόπι από ροδόνερο

Υλικά (για 8 κομμάτια)

4 φύλλα κρούστας
50 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
50 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
350 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
10 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
Μισό λεμόνι
200 ml ροδόνερο
1 ξυλάκι κανέλα
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη, αποξηραμένα βρώσιμα τριαντάφυλλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα χωρίς να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το λεμόνι και την κανέλα για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε πάλι. Συνθέτουμε το γλυκό: μπορούμε να δώσουμε στο γαλακτομπούρεκο τριγωνικό ή κυλινδρικό σχήμα. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, τοποθετούμε επάνω ένα ακόμη φύλλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 4 λωρίδες (σε 2 λωρίδες αν πρόκειται να του δώσουμε το σχήμα κυλίνδρου), βάζουμε σε κάθε λωρίδα από 2 κουταλιές σούπας γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Κρατάμε τα γαλακτομπούρεκα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Αντωνακάκη, από το εστιατόριο Karàbourno.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.