Follow us

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
50 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 δόσεις βανιλίνη (ή ένα λοβό φυσικής βανίλιας)
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι φρέσκων αβγών
Για την καραμέλα
30 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαρύ μπολ τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανιλίνη και δουλεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα). Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος-ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Τη μοιράζουμε σε έξι πυρίμαχα φορμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε καυτό νερό στον πάτο, να φθάσει στο ⅓ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-40 λεπτά (ανάλογα με το ύψος που έχουν τα φορμάκια). Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί, τις βγάζουμε, τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν κάπως και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.