Follow us

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Κρέμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
50 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 δόσεις βανιλίνη (ή ένα λοβό φυσικής βανίλιας)
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι φρέσκων αβγών
Για την καραμέλα
30 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαρύ μπολ τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανιλίνη και δουλεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα). Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος-ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Τη μοιράζουμε σε έξι πυρίμαχα φορμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε καυτό νερό στον πάτο, να φθάσει στο ⅓ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-40 λεπτά (ανάλογα με το ύψος που έχουν τα φορμάκια). Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί, τις βγάζουμε, τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν κάπως και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.