Follow us

Semifreddo: μεταξύ παγωτού και γλυκού

Semifreddo: μεταξύ παγωτού και γλυκού

Το semifreddo (σεμιφρέντο) είναι ένα υπέροχο γλυκό της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και σημαίνει μισοπαγωμένο. Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα στο παγωτό και στη μους και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να φτιαχτεί, αλλά κυρίως η εξοικείωση με την τεχνική του μπεν μαρί, της μαρέγκας και της σαντιγί.
Κάποιες συνταγές απαιτούν τη δημιουργία μιας κρέμας στο στιλ της créme anglaise, που φτιάχνεται με κρόκους και καυτή κρέμα γάλακτος ή γάλα -εδώ θα βρείτε μια ωραία συνταγή που χρησιμοποιεί zabaglione, την ανάλαφρη ιταλική κρέμα-σάλτσα με γλυκό κρασί.
Όλα τα semifreddo, όμως, έχουν σαν βάση τη μαρέγκα -κάποιες φορές την ιταλική μαρέγκα, δηλαδή τα ασπράδια "ζεματίζονται" με καυτό σιρόπι- και την σαντιγί, αφού ο αέρας που περιέχουν τα κάνει ανάλαφρα. Η βελούδινη υφή του semifreddo οφείλεται στα πολλά λιπαρά (κρέμα γάλακτος) μια "θυσία”, που δέχονται ευχάριστα οι οπαδοί του, αφού τους αποζημιώνει με την ευκολία της ετοιμασίας και τη μεγάλη ποικιλία των αρωμάτων και των γεύσεων που μπορεί να δεχτεί.
Τέλος, το semifreddo μπορεί να απλωθεί επάνω σε μια βάση από κέικ ή σε μια βάση σαν αυτή του τσιζκέικ για να δημιουργηθούν εντυπωσιακά γλυκά τύπου τούρτας, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα τώρα το καλοκαίρι.

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.