Follow us

Ροδάκινα ποσέ σε γλυκό κρασί

Ροδάκινα ποσέ σε γλυκό κρασί

Υλικά

Για 8 άτομα
4 μεγάλα λευκόσαρκα ροδάκινα
3 ½ φλ. γλυκό λευκό κρασί
½ φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Για γαρνιτούρα: παγωτό βανίλια ή σαντιγί

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τρίβοντας για να βγει το χνούδι, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Λιώνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το βούτυρο και σοτάρουμε τα ροδάκινα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να πήζουν οι χυμοί τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο κρασί και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε παγωμένα μαζί με παγωτό βανίλια ή με κρέμα σαντιγί.

Α. Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.