Υλικά
Για 8 άτομα
4 μεγάλα λευκόσαρκα ροδάκινα
3 ½ φλ. γλυκό λευκό κρασί
½ φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Για γαρνιτούρα: παγωτό βανίλια ή σαντιγί
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τρίβοντας για να βγει το χνούδι, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Λιώνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το βούτυρο και σοτάρουμε τα ροδάκινα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να πήζουν οι χυμοί τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο κρασί και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε παγωμένα μαζί με παγωτό βανίλια ή με κρέμα σαντιγί.
Α. Τ.