Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για πολλούς το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, ενός καταξιωμένου pastry chef, με πλούσιο βιογραφικό σε Γαλλία και Ελλάδα και καθηγητή ζαχαροπλαστική. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, εδώ θα βρούμε γλυκά, που δεν περιέχουν κάποια κοινά υλικά της ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με την περίπτωση. Το συμπέρασμα, που εμφανίζεται και σαν υπότιτλος του βιβλίου είναι ότι, τελικά… “τα γλυκά είναι για όλους!”. Είναι, όντως, εντυπωσιακό το πόσα είναι τα “χωρίς”, που διαχειρίστηκε σε αυτό το βιβλίο ο Χρήστος Βέργαδος. Έχει για όλους!
Τα κεφάλαια: Χωρίς ζωικά, Χωρίς αλεύρι, Χωρίς αβγά, Χωρίς γλουτένη, Χωρίς ζάχαρη, Χωρίς χρόνο, Χωρίς πολλές θερμίδες, Χωρίς φούρνο… Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις έναν κορμό μόκα ή τούρτα Πάβλοβα χωρίς γλουτένη, σαραγλί χωρίς ζωικά, κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι, τάρτα μήλου χωρίς ζάχαρη…
Σχετικά με τον συγγραφέα, να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο Χρήστος Βέργαδος το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευμένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σχολείο Ζαχαροπλαστικής”, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.
Αξίζει αναφορά και στο πολύ καλό food styling και τις φωτογραφίες των συνταγών.
Ειδικά για τους αναγνώστες μας, μας δίνει μια συνταγή από το εν λόγω βιβλίο, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε και τρεις ακόμα συνταγές. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.