Follow us

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Χωρίς ζάχαρη ή χωρίς αβγά; Μήπως χωρίς γλουτένη; Ένας καταξιωμένος ζαχαροπλάστης τολμά να βάλει “νερό στο κρασί του” και να δημιουργήσει συνταγές για όσους έχουν λόγους να στερούνται…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για πολλούς το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, ενός καταξιωμένου pastry chef, με πλούσιο βιογραφικό σε Γαλλία και Ελλάδα και καθηγητή ζαχαροπλαστική. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, εδώ θα βρούμε γλυκά, που δεν περιέχουν κάποια κοινά υλικά της ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με την περίπτωση. Το συμπέρασμα, που εμφανίζεται και σαν υπότιτλος του βιβλίου είναι ότι, τελικά… “τα γλυκά είναι για όλους!”. Είναι, όντως, εντυπωσιακό το πόσα είναι τα “χωρίς”, που διαχειρίστηκε σε αυτό το βιβλίο ο Χρήστος Βέργαδος. Έχει για όλους!

Τα κεφάλαια: Χωρίς ζωικά, Χωρίς αλεύρι, Χωρίς αβγά, Χωρίς γλουτένη, Χωρίς ζάχαρη, Χωρίς χρόνο, Χωρίς πολλές θερμίδες, Χωρίς φούρνο… Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις έναν κορμό μόκα ή τούρτα Πάβλοβα χωρίς γλουτένη, σαραγλί χωρίς ζωικά, κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι, τάρτα μήλου χωρίς ζάχαρη…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Σχετικά με τον συγγραφέα, να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο Χρήστος Βέργαδος το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευμένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σχολείο Ζαχαροπλαστικής”, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.

Αξίζει αναφορά και στο πολύ καλό food styling και τις φωτογραφίες των συνταγών.

Ειδικά για τους αναγνώστες μας, μας δίνει μια συνταγή από το εν λόγω βιβλίο, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε και τρεις ακόμα συνταγές. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.