Υλικά
250 γρ. λευκή σοκολάτα για γκανάζ
200 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη τρούφας
20 γρ. μέλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
110 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκια του γλυκού σκόνη τζίντζερ
Μια πρέζα γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 250 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι. Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έχει ομογενοποιηθεί η γκανάζ την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Όταν έχει κρυώσει βγάζουμε την γκαναζ από το ψυγείο. Φτιάχνουμε μικρές μπάλες από το μείγμα και τις βάζουμε σε χαρτί αντικολλητικό. Τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τα 200 γρ. λευκή σοκολάτα. Βουτάμε μία μία τις μπάλες στη λευκή σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Όταν έχουμε καλύψει όλες τις μπάλες με λευκή σοκολάτα οι τρούφες μας είναι έτοιμες. Διατηρούνται στο ψυγείο. ‘Καλή απόλαυση!