Υλικά
1 ώριμη μπανάνα
400 - 450 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
4 γρ. baking powder
2 γρ. σόδα
5 γρ. σιρόπι αγαύης
βανιλια 1 τσιμπιά
αλατι 1 τσιμπιά
30 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. μηλόξιδο
250 γρ . αλεύρι βρώμης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην αρχίσει να πήζει η βρώμη με τα υγρά και μοιράζουμε σε ταψί με λαδόκολλα 12 περίπου μερίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 15'-20'.
Tips
- Το ίδιο μείγμα αν θέλουμε το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
- Τα pancakes αποθηκεύονται εύκολα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε αλμυρά σάντουιτς.
- Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι βρώμης αλέθοντας τα γνωστά flakes σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Σερβίρουμε με κρέμα ζαχ/κής και φρέσκα φρούτα, σάλτσες φρούτων, σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδες, πραλίνα και ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μας αρέσει..!