Υλικά
120 γρ.σοκολάτα 70%
50 γρ.ταχίνι
100 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ.μέλι
20 γρ. βούτυρο
40 γρ. σταφίδες μαύρες
2 γρ. τριμμένο δάκρυ μαστίχας
(για την επικάλυψη)
100 γρ. σοκολάτα 70%
Ζάχαρη άχνη ή κακάο
Εκτέλεση
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε μαζί με το ταχίνι και τη μαστίχα σε ένα βαθύ σκεύος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τη σοκολάτα με το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού σταθεροποιηθεί το μείγμα, το πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Για την επικάλυψη: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια. Αμέσως μετά, τα περνάμε από ζάχαρη άχνη ή κακάο να καλυφθούν. Τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο δοχείο, σε δροσερό μέρος.