Follow us

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

ΕΥΚΟΛΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Φτιάξτε κι εσείς κουραμπιέδες με τις δύο παρακάτω συνταγές συν τη μία που σας λέει τα βήματα για κουραμπιεδόπιτα!

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
  • 1 ποτηράκι γκραν μαρνιέ
  • 3 αβγά
  • ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει.
  4. Προσθέτω σιγά σιγά την άχνη, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, το ποτό, τα αβγά, το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι.
  5. Γίνεται μια πολύ ωραία και μαλακή ζύμη.
  6. Πλάθω τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλω.
  7. Βάζω λαδόκολλα στο ταψί και ακουμπάω έναν έναν τους κουραμπιέδες.
  8. Βάζω το ταψί στον φούρνο και τους ψήνω για 25 - 30 λεπτά περίπου.
  9. Μόλις ψηθούν, τους αφήνω να κρυώσουν.
  10. Σε ένα ταψί βάζω ζάχαρη άχνη. Παίρνω έναν έναν κουραμπιέ και τον βουτάω μέσα στην άχνη.
  11. Μεταφέρω τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και με ένα μικρό σουρωτηράκι τούς πασπαλίζω με λίγη άχνη ακόμα.
  12. Τους σκεπάζω με μεμβράνη.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Υλικά

  • 2 ώριμα μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδι τριμμένο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με ένα κουτάλι αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
  2. Όταν η ζύμη μας πάψει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
  3. Τα πλάθουμε στο σχήμα του κουραμπιέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για περίπου 30 λεπτά.
  4. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κουραμπιεδόπιτα

Υλικά

  • 510 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 αβγά
  • 510 γρ. ζάχαρη
  • 640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι του νερού μαρμελάδα αραιωμένη με 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
  4. Συνεχίζουμε με τα αβγά εναλλάξ με το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν διαλυμένο στο κονιάκ, και τις βανίλιες.
  5. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
  6. Προσοχή σε αυτή τη φάση: δεν θέλει πολύ χτύπημα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
  7. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και απλώνουμε λίγο παραπάνω από το μισό μίγμα.
  8. Απλώνουμε πάνω του τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
  9. Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

* Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.