
Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά γλυκά που θα βρείτε παρακάτω που έχουν πρωταγωνιστή ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού: το ροδάκινο.
Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα
Υλικά
- 4 μεγάλα ροδάκινα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1.500 γρ. μασκαρπόνε
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 9 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 600 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 σφηνάκι κονιάκ (ή οποιοδήποτε φρουτένιο λικέρ)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε ίσα ίσα με νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, όχι εντελώς όμως, και μετά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτότερες φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και με το μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
- Αραιώνουμε σε μπολάκι με νερό το κονιάκ και ραντίζουμε τα μπισκότα.
- Στρώνουμε πάνω τους μια ποσότητα κρέμας και μια σειρά ροδάκινα.
- Συνεχίζουμε με μπισκότα ραντισμένα, ροδάκινα και τελειώνουμε με κρέμα.
- Σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Καλοκαιρινό Γλυκό Ψυγείου με Ροδάκινα
Υλικά
- 1 κιλό ροδάκινα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια σκόνη
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
- ψιλοκομμένα ροδάκινα και αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με την άχνη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι με το μείγμα του ροδάκινου.
- Ενώστε με τη σαντιγί και μοιράστε στα ποτήρια ή σε μπολ.
- Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Τσιζκέικ με ροδάκινα
Υλικά
- 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
- 2 κ.σ. καρύδα σε νιφάδες
- ¼ φλ. καστανή ζάχαρη
- 7 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 240 γρ. τυρί κρέμα
- 3 φλ. σαντιγί
- ¾ φλ. άχνη ζάχαρη
- ⅓ φλ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- ⅓ φλ. φρέσκα ροδάκινα ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
- 1 ½ φλ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 2 φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. μπράντι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ροδάκινα της επικάλυψης να μαριναρισθούν με το μπράντι στο ψυγείο.
- τρίβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την καρύδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πηρούνι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
- Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά μιας φόρμας με σούστα και πιέζουμε με τις παλάμες ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
- βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη σαντιγί και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τη μαρμελάδα και την καλύπτουμε με τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου στο σχέδιο που θέλουμε.