Αν δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι σήμερα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Αλλά προσοχή, δεν προσφέρονται όλα τα κρασιά για aperitif. Ειδικότερα μάλιστα δεν προσφέρονται τα κόκκινα και τα γλυκά επιδόρπια κρασιά. Το aperitif πρέπει να είναι νευρώδες (δηλαδή με υψηλή οξύτητα) για να προετοιμάσει το στομάχι. Δεν πρέπει να είναι πολύ πλούσιο, και κυρίως βαρελάτο, για να μην το βαρύνει. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον αρωματικό του χαρακτήρα, καλό θα ήταν να τείνει προς τη διακριτικότητα, χωρίς όμως αυτό να είναι καθοριστικό. Θα σας προτείναμε λοιπόν ένα Μοσχοφίλερο, ένα Sauvignon ή ένα κρασί από τη Ζίτσα, κατά προτίμηση ελάχιστα αφρώδες, ένα αφρώδες από το Αμύνταιο (ροζέ ξηρό) ή από τη Μαντίνεια. Πιστέψτε μας, θα σας ανοίξει η όρεξη. Ρ.Τ.