Follow us

Χοιρινά σκαλοπίνια με κρασί Marsala

Χοιρινά σκαλοπίνια με κρασί Marsala

Υλικά

(για 4 άτομα)

8 λεπτά χοιρινά σκαλοπίνια περίπου 60-70 γρ. το καθένα
1 γεμάτο ποτήρι κρασιού Μαρσάλα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
2 φυλλαράκια δάφνης
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά τις φέτες του κρέατος να απλώσουν, τις αλατίζουμε, βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αλευρώνουμε, τινάζοντας το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι που να τις χωράει όλες και τηγανίζουμε λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του κρέατος. Ρίχνουμε τότε το κρασί και 2 φύλλα δάφνης και ψήνουμε ακόμη 2'-3' ώστε να εξατμιστεί το κρασί και να σχηματίσει μια ελαφρά πηχτή σάλτσα. Αφήνουμε τα σκαλοπίνια μερικά λεπτά στο τηγάνι και σερβίρουμε. Ταιριάζουν με πουρέ πατάτας ή μικρές πατάτες στο φούρνο με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, δάφνη και κρεμμύδι. Ταιριάζουν, ακόμα με λαχανικά ψητά.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…