Follow us

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Η πιο μυρωδάτη εποχή του χρόνου έφτασε στις κουζίνες μας, με τον πυρετό των γιορτινών τραπεζιών να μας τυλίγει, αλλά και τη χαρά της δημιουργικότητας που μπαίνει για βασικό συστατικό στις συνταγές που θα μαγέψουν τους αγαπημένους μας, να μας παρασύρει! Όμως, ο σχεδιασμός του μενού, αλλά και η αναζήτηση των ιδανικών ταιριασμάτων με τα κρασιά που θα κορυφώσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, ξεκινάει μέρες νωρίτερα. Γι’ αυτό, μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού, με βάση τα πιο δημοφιλή πιάτα των ημερών, αλλά και τους οινικούς παρτενέρ που θα αναβαθμίσουν το εορταστικό τραπέζι. Χρόνια πολλά!

Σούπα γλυκοπατάτατας

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Η ιεροτελεστία ενός γεύματος ξεκινάει πάντα με μια σούπα. Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν που δίνει πολύ ωραία γεύση αλλά και εξαιρετικό χρώμα στη σούπα μας. Ένα λευκό κρασί από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά ή Μοσχοφίλερο, με εξωστρεφή αρωματικό χαρακτήρα και δροσερή οξύτητα, θα συνοδεύσει εξαιρετικά το πιάτο μας και θα μας προετοιμάσει για τη συνέχεια

Χοιρινό με πορτοκάλι

Και ερχόμαστε στο κυρίως πιάτο. Το χοιρινό με πορτοκάλι έχει γλυκά αρώματα εσπεριδοειδών και έντονη οξύτητα. Ένας αρμονικός συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ένα λευκό κρασί από την ποικιλία Ροδίτη, που με τον φρουτώδη χαρακτήρα και τη δροσερή του οξύτητα θα αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις του πιάτου. Για όσους θέλουν να απολαύσουν κόκκινο κρασί, προτείνουμε ένα ελαφρύ και μαλακό κόκκινο κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο.

Ριζότο με μανιτάρια

Το ριζότο είναι πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως για τους vegan καλεσμένους. Επιλέξτε ποικιλία μανιταριών για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο. Η κρεμώδης υφή του ριζότου αλλά και η έντονη γήινη γεύση των μανιταριών χρειάζονται ένα πλούσιο και βαρελάτο λευκό κρασί από την ποικιλία Chardonnay. Το σύνθετο άρωμα του κρασιού, το πλούσιο σώμα του αλλά και η ζωηρή του οξύτητα θα ταιριάξουν ιδανικά με το συγκεκριμένο πιάτο.

Κορμός σοκολάτας

Και φτάνει η ώρα του γλυκού! Δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό τραπέζι ένας κορμός με σοκολάτα, μπισκότο και λίγο κονιάκ, πασπαλισμένος με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Είτε είναι φτιαγμένος με σοκολάτα γάλακτος είτε με πικρή, το Vinsanto, ο γλυκός επιδόρπιος οίνος από τη Σαντορίνη που φτιάχνεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι είναι ο τέλειος συνδυασμός. Ακόμα περισσότερο αν ο κορμός περιέχει ξηρούς καρπούς. Εάν θέλουμε κάτι πιο δροσερό και λιγότερο γλυκό, επιλέγουμε ένα ημίγλυκο ροζέ αφρώδες από Ξινόμαυρο.

Και φέτος τα Χριστούγεννα τα My market μας λύνουν τα χέρια

Με ασύγκριτη ποικιλία όχι μόνο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, αλλά και φίνα προϊόντα deli, τα My market είναι το σημείο αναφοράς για τις προμήθειες του γιορτινού μας τραπεζιού, αλλά και για τις ξεχωριστές επιλογές που θα δώσουν νοστιμιά και χάρη στις ιδιαίτερες βραδιές μας. Εκλεκτά αλλαντικά, ιδιαίτερα τυριά, αλλά και ολόφρεσκα λαχανικά υψηλής διατροφικής αξίας, πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές των λαμπερών μας βραδιών, ενώ η εμπειρία αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην εύχρηστη εφαρμογή My wine, που κάνει τη σπαζοκεφαλιά του οινικού pairing παιχνιδάκι, απογειώνοντας τις εορταστικές μας στιγμές

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.