Ο διάσημος bartender Damon Gravina στάθηκε απέναντι από πολλές ετικέτες κρασιών και άρχισε να γνωρίζει καλύτερα το περιεχόμενο τους. Δοκιμάζοντας ανέλυε τα αρώματα και το χαρακτήρα τους. Η άμεση αντιπαράθεση με τον οίνο τον οδήγησε στην αρχική έμπνευση. Μετά άρχισε να πειραματίζεται βάζοντας στο παιχνίδι και άλλα ποτά, το βερμούτ, τα bitter και έτσι ήρθε και έδεσε. Ετοίμασε μια σειρά από cocktail όπου το κρασί παίζει το πρώτο ρόλο. Διάλεξα μερικά από τα καλύτερα γιατί σίγουρα θα χρειαστούμε αναζωογονητικές ιδέες.
El Draue
Υλικά
1 κουταλιά φρέσκο ginger
1 κουταλιά ζάχαρη
6-8 φύλλα μέντας
50ml λευκό ξηρό κρασί ( σας προτείνω sauvignon )
Πάγο
Εκτέλεση: Στο shaker σπάμε το ginger με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο
Etre en Verve
Υλικά
20ml Little blanc
2 σταγόνες grapfruit bitter
Αφρώδη κρασί ( μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα αφρώδες από το Αμύνταιο ή την Ήπειρο)
Εκτέλεση : Γεμίζουμε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με πάγο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εύκολο και γρήγορα αλλά πιστέψτε με σε μια θερμή μέρα είναι ότι καλύτερο. Δώστε την τελευταία πινελιά με μια φλούδα λεμόνι για γαρνιτούρα.
H.K Rose
Υλικά
12ml μέλι
6ml Σιρόπι λεβάντας
30ml ροζέ κρασί ( μια ετικέτα που ταιριάζει είναι οι ακακίες του κυρ- Γιάννη)
10ml Βερμούτ
λίγες σταγόνες rosewater
Εκτέλεση: Τα πράγματα είναι πάλι απλά σε ένα ποτήρι βάζουμε πάγο και όλα τα υλικά. Η μύτη όμως και το στόμα αυτού του cocktail δεν είναι το ίδιο απλή. Είναι σύνθετο και ντελικάτο.