Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ο μετρ του είδους, ο οινολόγος και γευσιγνώστης Δημήτρης Χατζηνικολάου, προγραμματίζει ένα διήμερο αφιερωμένο στην εκμάθηση του οίνου, με 4 επίπεδα εκπαίδευσης, επιλεγμένες δοκιμές, οινικές επισκέψεις, γεύματα και χρήσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Είτε λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανήσυχων καταναλωτών, είτε των ψαγμένων επαγγελματιών, που αναζητούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τουςν κλείστε θρανίο. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με την εισαγωγή στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού και με πολλές βασικές πληροφορίες από χαρακτηριστικά ποικιλιών, οινοπαραγωγικές ζώνες, μέχρι τύπους κρασιών. Μετά θα περάσουν σε λεπτομέρειες για την δημιουργία ιδανικής κάβας, το σωστό σερβίρισμα και γενικά τη σημασία της Οινοχοίας. Φυσικά, δεν λείπει η αγαπημένη στιγμή όλων των σχολείων… ακόμα και των οινικών, το διάλειμμα. Σε αυτή τη περίπτωση όμως το διάλειμμα σημαίνει αναχώρηση από την αίθουσα και επίσκεψη σε επιλεγμένο οινοποιείο για το σεμινάριο πάνω στην παραγωγή του κρασιού. Η επιστροφή στην αίθουσα είναι έκπληξη, με το επόμενο μάθημα να αφορά την οργανοληπτική δοκιμή και την προετοιμασία για ένα οινογαστρονομικό δείπνο στο wine bar Κλίμα- Κλήμα. Τι μένει για την επόμενη μέρα; Οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες. Ποιες είναι, τι γεύση έχουν με τι συνοδεύονται και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Πάρτε τα κατάλληλα εργαλεία τετράδια και ανοιχτήρια και γραφτείτε.
(Πληροφορίες: Οίνος ο Αγαπητός, www.oinosagapitos.gr , κόστος συμμετοχής 180 ευρώ το άτομο)