Τέσσερις γηγενείς ποικιλίες, 4 κρασιά, 4 πιάτα και 2 κτήματα (το κτήμα Γράμψα και το Gentilini) θα μας μυήσουν στις γεύσεις της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Το Γουστολίδι, η λευκή σπάνια ποικιλία του "φιόρο του Λεβάντε", επιτέλους θα μας συστηθεί και θα σταθεί δίπλα στη Ρομπόλα, μια κεφαλλονίτικη ποικιλία με πολλές δυνατότητες. Στηn περίπτωση των ερυθρών, ο Αυγουστιάτης θα παρουσιάσει το ενδιαφέρον αρωματικό μπουκέτο του και η Μαυροδάφνη το δυνατό και καλοδομημένο στόμα της. Αντίστοιχα, ο Χρήστος Γράμψας και ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος θα μας δώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες θέλουμε για τις ελληνικές τοπικές ποικιλίες. Όσον αφορά τα πιάτα, τα έχει επιμεληθεί ο chef του wine bar, Αναστάσιος Ζούπας και αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι προέρχονται από υλικά του Ιονίου και θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κρασιά. Για να πάρετε μια γεύση, δυο από αυτά θα είναι το καφελλονίτικο μοσχαράκι στιφάδο με πουρέ από ριγανάτες πατάτες και οι τυροκροκέτες από γραβιέρα Ζακύνθου με πετιμέζι και σως ροδιού. Το Sip Wine bar άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι και, όπως φαίνεται, έχει στα σχέδια του πολλές τέτοιες βραδιές. Ο χώρος του είναι όμορφος, παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο, παίζοντας με ξύλο, μέταλλο και δέρμα σε λιτές, καλαίσθητες γραμμές. Η λίστα του περιλαμβάνει περίπου 130 διαφορετικές ετικέτες, με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες και το μενού του είναι δημιουργικό και… alter ego του κρασιού.
(Κυριαζή 11, Κηφισιά, κόστος 24 ευρώ το άτομο, τηλ κρατήσεων 2130329830)