Πρόκειται για αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης, της εμπειρίας και των συχνών πειραματισμών, που παρέλαβε η οινοποιία Μπουτάρη από την εταιρεία Καμπά. Με την πρώτη δοκιμή, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα διαφορετικό Μοσχοφίλερο, ανώτερου level, με την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας. Στη μύτη, είναι φινετσάτο με ελκυστικά αρώματα άγριου τριαντάφυλλου και δροσερών εσπεριδοειδών. Το στόμα έχει εξαιρετική δομή και πολυπλοκότητα. Η επίγευσή του έχει όγκο και διάρκεια. Αυτά είναι μερικά από τα προτερήματα του, που πέρα από την εμπειρία, οφείλονται και στην ιδανική τοποθεσία των αμπελιών.
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε οροπέδιο της Μαντινείας, σε ύψος 650 μέτρων, είναι χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο και τα σταφύλια επιλέγονται πολύ προσεκτικά. Σε αυτά, να προσθέσουμε τη προσεγμένη διαδικασία παραγωγής με προζυμωτική εκχύλιση και ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια, το premium μοσχοφίλερο φυλάσσεται σε επίσης premium φιάλη, υψηλής αισθητικής με ανάγλυφη παράσταση τοπογραφικού χάρτη του οροπεδίου της Μαντινείας, στην ετικέτα. Το Οροπέδιο είναι πολύ καλός παρτενέρ για πολλά μεσογειακά πιάτα. Εμείς, το τεστάραμε στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας με διαφορετικά ταίρια, από εύκολες σαλάτας και λιπαρά ψάρια, μέχρι το απαιτητικό συκώτι και σε όλες τις περιπτώσεις κούμπωσε εξαιρετικά. Δοκιμάστε το και εσείς αρχικά σκέτο και μετά πειραματιστείτε...
Updated: 28/6/2016
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: Ιανουάριος 2016