Follow us

Το Κτήμα Αβαντίς στο "1920" του Βασίλαινα

Το Κτήμα Αβαντίς στο "1920" του Βασίλαινα

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 το "1920" του Βασίλαινα μας καλεί να το γνωρίσουμε σε μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας,με αφορμή τη νέα σοδειά λευκών και ροζέ κρασιών του Κτήματος Αβαντίς που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά, αλλά και το καινούριο γλυκό κρασί του κτήματος από την ποικιλία Syrah. Τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος θα δοκιμαστούν δίπλα στο καινούριο table d' hote του "1920". Τιμή: 30 ευρώ/ άτομο. Τηλ. κρατήσεων: 210 4612457.

Μενού
Σαλάτα με όσπρια, μαυρομάτικα, ρεβίθια ,κολοκύθι,τομάτα, αρωματικά, ταχίνι
Ταραμοσαλάτα Βασίλαινας, μους λευκού ταραμά με αραβικές πίτες
Μαριναρισμένος γαύρος, μπρουσκέτες με δικό μας μαριναρισμένο γαυράκι και πατέ πράσινης ελιάς

Sauvignon Blanc Κτήμα Αβαντίς 2016

Τραγανιστές γαρίδες με κινόα και ελαφρά πικάντικο αλλιολί
Χταποδάκι στιφάδο, με κοκκάρια και πατατούλες
Μπεγεντί μελιτζάνας, με φρέσκια τομάτα και σουτζούκι

Ροζέ, Grenache/Syrah, Κτήμα Αβαντίς 2016

Κριθαρώτο μανιταριών, μανεστράκι, άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας
Αρνάκι στη γάστρα, με «κεσκέκι» Μυτιλήνης, πιπεριές Φλωρίνης και μελισόχορτο

Syrah Κτήμα Αβαντίς, 2013

Μους μπίτερ σοκολάτας, ελαιόλαδο Μάνης, ανθός αλατιού και πορτοκάλι

Princess Syrah, Κτήμα Αβαντίς, 2013

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.