
Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία ο ετήσιος σημαντικός διαγωνισμός Muscats du Monde. Το γνωστό κρασί Samos Anthemis, του συνεταιρισμού ΕΟΣ Σάμου, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη λίστα με τα δέκα καλύτερα Μοσχάτα του κόσμου.
Μια πολύ σημαντική διάκριση για ένα ελληνικό κρασί, όταν μάλιστα έχει να ανταγωνιστεί 25 μεγάλες οινοπαραγωγικές χώρες. Το χρυσό μετάλλιο που απέσπασε επιβεβαιώνει την ποιότητα και τις μεγάλες δυνατότητες του σαμιώτικου Μοσχάτου.

Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά του Samos Anthemis και ακόμα καλύτερα να το βάλουμε στη λίστα με τα κρασιά των καλοκαιρινών γευστικών συνδυασμών. Το κεχριμπαρένιο κρασί κρύβει έναν αρωματικό πολύπλοκο δυναμίτη με ώριμα φρούτα, ροδάκινο, βερύκοκο, κυδώνι, περγαμόντο, σύκο, μπλεγμένα με βοτανικές νύξεις, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Το βελούδινο στόμα γεμίζει τον ουρανίσκο και παραμένει για αρκετή ώρα. Δοκιμάστε το σίγουρα με παλαιωμένα τυριά, φουα γκρα, γλυκά με κυδώνι και σύκο και πολλές ακόμα γλυκές δημιουργίες.