
Ένα ταξίδι γεύσεων στη Βόρεια Ιταλία με ξεναγούς τον Γιώργο Φλούδα της Trinity Wines και τον σεφ του Πύργου Πετρέζα, Μιλτιάδη Κιούκα, έχουν προγραμματίσει στον Πύργο Πετρέζα στο Πικέρμι για το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 21:00.
Οι επιλογές των κρασιών και η παρουσίαση αυτών θα γίνει από τον Γιώργο Φλούδα και θα συνοδεύονται από ένα ιδιαίτερο ιταλικό menu που θα δημιουργήσει ο Μίλτος Κιούκας, με μοναδικά ιταλικά πιάτα που τόσο καλά γνωρίζει και αγαπά.
Ο Γιώργος Φλούδας, ιδιοκτήτης της Trinity Wines, αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του κρασιού στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οινολόγος στο Bordeaux με πρακτική άσκηση στο κτήμα Χατζημιχάλη, ενώ έχει υπάρξει κριτής σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς αποκτώντας μεγάλη εμπειρία για τα κρασιά του κόσμου. Επίσης, έχει διατελέσει αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά όπως στον Οινοχόο της Καθημερινής, ΕΥ, Wine Plus, Τα Νέα του Οινέα και Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Το μενού της βραδιάς
WELCOME & ANTIPASTΙ
PROSECCO DI VALDOBBIADENE DOCG SANTA MARGHERITA
PRIMO PIATO
Καραβίδα roll με τραγανό ταλιολίνι, γλυκοπατάτα, micro greens, φινόκιο
VETTE SAUVIGNON BLANC TENUTA SAN LEONARDO MAGNUM
VIGNETTI DELLE DOLOMITI IGT
SECONDO PIATO
Capelleti γεμιστά με ραγού μοσχάρι "bolognese", άγρια μανιτάρια, τρούφα & παρμεζάνα
MASSOLINO LANGHE NEBBIOLO DOC PIEDMONTE
Αγριογούρουνο με ζεστή πολέντα, κάστανο ψητό, κυδώνι & κεδρόσπορο
BARONE RICASOLI CHIANTI CLASSICO RIRSERVA
‘ROCCA GUICCIARDA’
DOLCE
Tiramisu με καραμελιζέ κέικ espresso
GRAPPA BIANCA DI TENUTA SAN LEONARDO 500ml
Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ. (Θέσεις περιορισμένες, απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση).
Πληροφορίες: Πύργος Πετρέζα, Αγίου Χριστοφόρου, Πικέρμι, τηλ. 2106039396, https://pyrgospetreza.gr