Follow us

Chef's table με τον Γιώργο Φλούδα στον Πύργο Πετρέζα

Chef's table με τον Γιώργο Φλούδα στον Πύργο Πετρέζα

Ένα ταξίδι γεύσεων στη Βόρεια Ιταλία με ξεναγούς τον Γιώργο Φλούδα της Trinity Wines και τον σεφ του Πύργου Πετρέζα, Μιλτιάδη Κιούκα, έχουν προγραμματίσει στον Πύργο Πετρέζα στο Πικέρμι για το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 21:00.
Οι επιλογές των κρασιών και η παρουσίαση αυτών θα γίνει από τον Γιώργο Φλούδα και θα συνοδεύονται από ένα ιδιαίτερο ιταλικό menu που θα δημιουργήσει ο Μίλτος Κιούκας, με μοναδικά ιταλικά πιάτα που τόσο καλά γνωρίζει και αγαπά.

Ο Γιώργος Φλούδας, ιδιοκτήτης της Trinity Wines, αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του κρασιού στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οινολόγος στο Bordeaux με πρακτική άσκηση στο κτήμα Χατζημιχάλη, ενώ έχει υπάρξει κριτής σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς αποκτώντας μεγάλη εμπειρία για τα κρασιά του κόσμου. Επίσης, έχει διατελέσει αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά όπως στον Οινοχόο της Καθημερινής, ΕΥ, Wine Plus, Τα Νέα του Οινέα και Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Το μενού της βραδιάς
WELCOME & ANTIPASTΙ
PROSECCO DI VALDOBBIADENE DOCG SANTA MARGHERITA

PRIMO PIATO
Καραβίδα roll με τραγανό ταλιολίνι, γλυκοπατάτα, micro greens, φινόκιο
VETTE SAUVIGNON BLANC TENUTA SAN LEONARDO MAGNUM
VIGNETTI DELLE DOLOMITI IGT

SECONDO PIATO
Capelleti γεμιστά με ραγού μοσχάρι "bolognese", άγρια μανιτάρια, τρούφα & παρμεζάνα
MASSOLINO LANGHE NEBBIOLO DOC PIEDMONTE

Αγριογούρουνο με ζεστή πολέντα, κάστανο ψητό, κυδώνι & κεδρόσπορο
BARONE RICASOLI CHIANTI CLASSICO RIRSERVA
‘ROCCA GUICCIARDA’

DOLCE
Tiramisu με καραμελιζέ κέικ espresso
GRAPPA BIANCA DI TENUTA SAN LEONARDO 500ml

Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ. (Θέσεις περιορισμένες, απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση).

Πληροφορίες:
Πύργος Πετρέζα, Αγίου Χριστοφόρου, Πικέρμι, τηλ. 2106039396,
https://pyrgospetreza.gr

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.