Μέσα σ’ ένα φευγάτο και πρωτότυπο σκηνικό με πολυτελή "vintage" αυτοκίνητα, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τους οινοποιούς της Πελοποννήσου, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις, τις νέες εμφιαλώσεις και θα έχουν τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν και να γευτούν 450 διαφορετικές ετικέτες.
Το φεστιβάλ της Πελοποννήσου επιστρέφει ακόμα πιο οργανωμένο και εντυπωσιακό, με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι η πρωτοποριακή εφαρμογή my.wine.gr, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και θα επιτρέπει στο κοινό να κρατήσει ηλεκτρονικές σημειώσεις. Τo my.wine.gr, που θα είναι διαθέσιμο λίγες μέρες πριν από το Peloponnese Wine Festival, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να βαθμολογήσει τα κρασιά που δοκιμάζει, να φτιάξει λίστες με τα αγαπημένα του, με τα "must buy" και με τα "value for money", που θα τα έχει όλα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στο κινητό του. Και όλα αυτά, δίχως να επιβαρύνεται το περιβάλλον εκτυπώνοντας χιλιάδες φυλλάδια, που μετά από λίγον καιρό πετιούνται. Φυσικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους, δημιουργώντας τη λίστα "must try" πριν από την εκδήλωση.
Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, που θα τρέχουν παράλληλα με την έκθεση, επίσης είναι ιντριγκαδόρικες. Έτσι, ο Γιάννης Καρακάσης, MW, θα παρουσιάσει ένα masterclass με τίτλο: “New Age Πελοπόννησος: ζυμώσεις, τάσεις, νέες ιδέες”, αναδεικνύοντας το συναρπαστικό δυναμικό ποικιλιών, των διαφορετικών terroir, αλλά και τους πειραματισμούς τόσο στο αμπέλι, όσο και στην οινοποίηση, που οδηγούν την Πελοπόννησο στη νέα εποχή. Η αυθεντικότητα, η καθαρότητα φρούτου και ο μοναδικός χαρακτήρας των πελοποννησιακών κρασιών θα αναδειχτούν μέσα από τη δοκιμή 19 κρασιών, χωρισμένων σε 5 flights. Η συμμετοχή στο masterclass, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, από τις 14:00 έως τις 15:30, στην αίθουσα Belvedere του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, έχει κόστος συμμετοχής 30€. Για τη συμμετοχή χρειάζεται προκράτηση και προκαταβολή του ποσού συμμετοχής. Η εγγραφή μπορεί να γίνει στο: http://www.peloponnesewinefestival.com/ekdiloseis/new-age-peloponnisos-zymoseis-taseis-nees-idees
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί παραγωγούς με τοπικά προϊόντα, όπως το τυροκομείο Κουρουνιώτη. Επιπλέον, το «φρέσκο» Streaters της Πλατείας Καρύτση, θα μεταφέρει το εστιατόριο του για μία Pop-Up εμφάνιση στο Peloponnese Wine Festival από τις 12:00 έως τις 19:00 και θα σερβίρει streetfood από όλο τον κόσμο, δίπλα στα κρασιά του Πελοποννησιακού Αμπελώνα.
Η Samba Café Coffee Roasters, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την τέχνη του καφέ, θα μας δίνει τονωτικές ενέσεις κι ένα ευχάριστο διάλειμμα, προσφέροντας καφέ στο μπαλκόνι του μουσείου.
Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις γευσιγνωστικές τους ικανότητες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι τυφλής γευσιγνωσίας και να αναγνωρίσουν τις ποικιλίες κερδίζοντας magnum και jeroboam φιάλες. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν magnum φιάλες.
Κρατήστε, λοιπόν, την Κυριακή σας 17 Φεβρουαρίου και αφιερώστε τη στα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας. Είναι σίγουρο, ότι θα είναι μία αξέχαστη Κυριακή.
Η εκδήλωση ανοίγει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Η είσοδος κοστίζει 5 € για το οινόφιλο κοινό. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.