Ξεκινάει ο 2ος και 3ος κύκλος σεμιναρίων καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα μυστικά του αρώματος και της γεύσης του κρασιού με τον 2ο κύκλο και έπειτα με τον 3ο να εμβαθύνουν στις ελληνικές ποικιλίες που «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Έναρξη 2ου κύκλου
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 8μ.μ.: «Μύηση στην τέχνη & την τεχνική της γευσιγνωσίας» | 3 συναντήσεις: Τετάρτη 16, 23 & 30 Οκτωβρίου
Έναρξη 3ου Κύκλου
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 8μ.μ.: «Σπουδή σε βασικές Ελληνικές ποικιλίες» |3 συναντήσεις: Τετάρτη 6, 13 & 20 Νοεμβρίου
Σάββατο 2 Νοεμβρίου από 9.30π.μ. έως 1.30μ.μ.: 4ωρο Σεμινάριο «Ερασιτεχνική οινοποίηση για λευκούς, ροζέ, ερυθρούς, γλυκούς αφρώδεις και nouveaux οίνους»
Απευθύνεται σε οινόφιλους καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, σε ερασιτέχνες οινοποιούς που επιθυμούν να φτιάξουν το κρασί τους σαν επαγγελματίες, και σε φοιτητές και απόφοιτους οινολογικών τμημάτων, προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία κρασιού. Θα εξηγηθούν όλες οι οινολογικές έννοιες με σκοπό να κατανοηθούν σε βάθος η παραγωγική διαδικασία, και να ενημερωθεί το κοινό για τις σύγχρονες τεχνολογικές οινολογικές και μικροβιολογικές εξελίξεις. Η ενότητα που περιλαμβάνει 4ωρη θεωρητική εκπαίδευση πάνω στη Λευκή, Ερυθρά, Ροζέ Οινοποίηση, Αφρώδεις Οίνους, Σαμπάνια, Nouveaux και Γλυκά απ' όλο τον κόσμο, με ταυτόχρονη δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.
Για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν παρέχεται εκτίμηση των κρασιών τους.
Τιμή προσφοράς: 50 ευρώ (από 80 ευρώ) + Φ.Π.Α.
Γευσιγνωσία και στην Κύπρο
Tην Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με οικοδεσπότη τον Δ. Χατζηνικολάου, θα πραγματοποιηθούν δύο «Masterclass» σεμινάρια.
Βραδιές Γευσιγνωσίας
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 9μ.μ.: «Βραδιά αφιερωμένη στις δύο εμβληματικές ποικιλίες που θα γράψουν ιστορία στο οινικό μέλλον της χώρας!»
Η εμφάνισή τους στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα δημιούργησε προσμονή για τις τραγανές κυκλαδίτικες ρόγες του Μαυροτράγανου, αλλά και για τα άρωμα του κυδωνιού της Κυδωνίτσας της Πελοποννήσου. Η έναρξη της βραδιάς συμπεριλαμβάνει επίλεκτες λευκές φιάλες από την ανερχόμενη ποικιλία και η βραδιά θα κλείσει δοκιμάζοντας αντιπροσωπευτικά Μαυροτράγανα αλλά και νέες αφίξεις που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει.
Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ
Στις τιμές για τις βραδιές γευσιγνωσίας δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση info@oinosoagapitos.gr