Follow us

Οίνος ο Αγαπητός: Οινικές Συναντήσεις

Οίνος ο Αγαπητός: Οινικές Συναντήσεις

Ξεκινάει ο 2ος και 3ος κύκλος σεμιναρίων καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα μυστικά του αρώματος και της γεύσης του κρασιού με τον 2ο κύκλο και έπειτα με τον 3ο να εμβαθύνουν στις ελληνικές ποικιλίες που «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Έναρξη 2ου κύκλου

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 8μ.μ.: «Μύηση στην τέχνη & την τεχνική της γευσιγνωσίας» | 3 συναντήσεις: Τετάρτη 16, 23 & 30 Οκτωβρίου

Έναρξη 3ου Κύκλου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 8μ.μ.: «Σπουδή σε βασικές Ελληνικές ποικιλίες» |3 συναντήσεις: Τετάρτη 6, 13 & 20 Νοεμβρίου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου από 9.30π.μ. έως 1.30μ.μ.: 4ωρο Σεμινάριο «Ερασιτεχνική οινοποίηση για λευκούς, ροζέ, ερυθρούς, γλυκούς αφρώδεις και nouveaux οίνους»

Απευθύνεται σε οινόφιλους καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, σε ερασιτέχνες οινοποιούς που επιθυμούν να φτιάξουν το κρασί τους σαν επαγγελματίες, και σε φοιτητές και απόφοιτους οινολογικών τμημάτων, προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία κρασιού. Θα εξηγηθούν όλες οι οινολογικές έννοιες με σκοπό να κατανοηθούν σε βάθος η παραγωγική διαδικασία, και να ενημερωθεί το κοινό για τις σύγχρονες τεχνολογικές οινολογικές και μικροβιολογικές εξελίξεις. Η ενότητα που περιλαμβάνει 4ωρη θεωρητική εκπαίδευση πάνω στη Λευκή, Ερυθρά, Ροζέ Οινοποίηση, Αφρώδεις Οίνους, Σαμπάνια, Nouveaux και Γλυκά απ' όλο τον κόσμο, με ταυτόχρονη δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.

Για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν παρέχεται εκτίμηση των κρασιών τους.
Τιμή προσφοράς: 50 ευρώ (από 80 ευρώ) + Φ.Π.Α.

Γευσιγνωσία και στην Κύπρο

Tην Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με οικοδεσπότη τον Δ. Χατζηνικολάου, θα πραγματοποιηθούν δύο «Masterclass» σεμινάρια.

Βραδιές Γευσιγνωσίας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 9μ.μ.: «Βραδιά αφιερωμένη στις δύο εμβληματικές ποικιλίες που θα γράψουν ιστορία στο οινικό μέλλον της χώρας!»

Η εμφάνισή τους στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα δημιούργησε προσμονή για τις τραγανές κυκλαδίτικες ρόγες του Μαυροτράγανου, αλλά και για τα άρωμα του κυδωνιού της Κυδωνίτσας της Πελοποννήσου. Η έναρξη της βραδιάς συμπεριλαμβάνει επίλεκτες λευκές φιάλες από την ανερχόμενη ποικιλία και η βραδιά θα κλείσει δοκιμάζοντας αντιπροσωπευτικά Μαυροτράγανα αλλά και νέες αφίξεις που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει.

Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ

Στις τιμές για τις βραδιές γευσιγνωσίας δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση info@oinosoagapitos.gr

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.