Follow us

#CellierTasting: Η «άλλη» Ιταλία

#CellierTasting: Η «άλλη» Ιταλία

Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει περισσότερες γηγενείς ποικιλίες από την Ιταλία και εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν εξαιρετικά κρασιά από αυτές. Λαμπρά παραδείγματα αποτελούν τα ερυθρά από τις περιοχές της Τοσκάνης και του Πιεμόντε αλλά και τα ελαφριά λευκά από το Veneto. Ωστόσο, η Ιταλία παράγει οινικούς θησαυρούς σε πολλές ακόμη περιοχές.

Στο Cellier Tasting του Νοεμβρίου σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε μερικές από αυτές και να ανακαλύψετε επτά διαφορετικά premium κρασιά από σπάνιες ποικιλίες. Η γευστική μας περιήγηση θα ξεκινήσει από την Λομβαρδία και θα περιλαμβάνει στάσεις σε Friuli, Campania, Puglia και Σικελία.

Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν:

Tenuta Montenisa – Marchese Antinori Blanc de Blancs (Franciacorta DOCG)
Jermann – Pinot Grigio (Venezia Giulia IGT)
Tempa di Zoe – Asterias Fiano (Campania IGT)
Federico Graziani – Profumo di Vulcano (Etna Rosso DOC)
Feudo Principi di Butera – Deliella (Sicilia DOC)
Tormaresca – Bocca di Lupo (Castel del Monte DOC)
Feudi di San Gregorio – Privilegio (Irpinia IGT)

#CellierTasting: Η «άλλη» Ιταλία | Cellier Συνταγμα (Κριεζώτου 1Δ, Αθηνα) | 13 Νοεμβρίου | Ώρα: 8 μ.μ. | Κόστος Συμμετοχής: € 35 | Δήλωση συμμετοχής

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.