Follow us

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στη δραστήρια κάβα στο Κολωνάκι έχουν διοργανώσει μια πολύ ιδιαίτερη γευστική δοκιμή, που είναι ανοιχτή για όλους…

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε, έχουν καταγωγή από την μυστήρια Αίτνα και αποτελούν συλλογή του εμβληματικού παραγωγού Marco De Grazia. O οινοποιός και η ομάδα του καλλιεργούν τα αμπέλια μόνο οργανικά, με σκοπό να δημιουργήσουν κρασιά, που εκφράζουν τη μοναδικότητα της περιοχής. Για τον λόγο αυτό, δουλεύουν μόνο με γηγενείς ποικιλίες και έχουν επιλέξει με προσοχή τους αμπελώνες, που βρίσκονται κυρίως στο χωριό Solicchiata.

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Τα κρασιά της Αίτνας οφείλουν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα τους στο αλπικό κλίμα, που προκαλεί μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα και, εννοείται, στο ηφαιστειακό έδαφος με τα 42 διαφορετικά είδη λάβας. Από τις πιο σημαντικές τοπικές ποικιλίες είναι η Nevello Mascalese, που έχει έντονες ταννίνες και η Nevello Cappuciο, που έχει πιο ήπιες και μαλακές.

Γενικά, σε ένα κρασί από την Αίτνα εντοπίζουμε αρώματα καπνιστά, μεταλλικά και πυρολιθικά, μαζί με φρέσκα κόκκινα φρούτα. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα και να δοκιμάσουν, πρέπει να είναι στο Mr Vertigo από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ..

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.