Μέσα από τις σελίδες του, μας ανοίγει την πόρτα του κόσμου των ελληνικών κρασιών. Στην εισαγωγή, με απλό, κατανοητό και περιγραφικό τρόπο παρουσιάζει τις γηγενείς ποικιλίες, που πρέπει να γνωρίζουμε. Στις επόμενες σελίδες ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι στις βασικές αμπελουργικές ζώνες και στα αμπελοτόπια, με πρώτη στάση τη Θράκη και στη συνέχεια τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Νησιά του Αιγαίου και, τελευταίο προορισμό, τα Νησιά του Ιονίου.
Σε κάθε προορισμό η πληροφορία είναι πολύ σημαντική. Μαζί με τη Μαρία, επισκεπτόμαστε διαφορετικά οινοποιεία μικρά, μεγάλα, γνωστά και άγνωστα και εισχωρούμε στη φιλοσοφία τους, γνωρίζουμε καλύτερα τους δημιουργούς και παίρνουμε μια πολύ καλή γεύση από τα κρασιά τους. Η εμπειρία, καθώς διαβάζουμε, ολοκληρώνεται με extra αναφορές και αποκαλύψεις για την κάθε περιοχή, που αφορούν τις γαστρονομικές επιλογές.
Το βιβλίο είναι ιδανικό για όποιον θέλει να μυηθεί στα μυστικά των ντόπιων κρασιών και αρχίζει να ανακαλύπτει τις διαφορετικές ποικιλίες και αμπελουργικές περιοχές.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός και μπορείτε να το βρείτε στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.