Follow us

Value for money κρασιά για τις γιορτές…

Για να μην παιδευτείτε με τις επιλογές και πολύ περισσότερο για να μην χρειαστεί να ξοδεύετε μια περιουσία σας προτείνουμε μερικές value for money ετικέτες…

Value for money κρασιά για τις γιορτές…

Δεν γίνεται να στήσουμε τα γιορτινά τραπέζια και να μην έχουμε κάποιο οινικό ταίρι. Τα εορταστικά εδέσματα είναι απαιτητικά, θέλουν μια διαφορετική γκάμα κρασιών, από τις τσαχπίνικες φυσαλίδες, τα δροσερά λευκά, τα παιχνιδιάρικα ροζέ μέχρι τα στιβαρά ερυθρά.

Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές από κρασιά. Αν προβληματίζεστε για το τι να διαλέξετε και πόσο θα σας κοστίσει, σας έχουμε την απάντηση. Είναι σημαντικό μέσα στις γιορτές, που τα έξοδα πληθαίνουν για εξόδους, καλέσματα και δώρα, να μπορέσουμε να κάνουμε μια έξυπνη διαχείριση. Στην περίπτωση των κρασιών, κυκλοφορούν αρκετές ετικέτες που είναι value for money. Εμείς συγκεντρώσαμε από την ενημερωμένη κάβα των My market μερικά τέτοια κρασιά, που έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Θα βρείτε γιορτινές φυσαλίδες από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία με αρώματα φρέσκων φρούτων, ιδιαίτερα λευκά με τροπικές νότες, ροζέ με λουλουδάτες νύξεις και ερυθρά με γοητευτικά μπαχαρικά. Κάθε κατηγορία αναλαμβάνει τον ρόλο τις στο γιορτινό τραπέζι. Τα αφρώδη λειτουργούν φανταστικά ως απεριτίφ, τα λευκά καλωσορίζουν τα ορεκτικά και τα ροζέ με τα ερυθρά συνοδεύουν τη γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο κρέας.

Value for money κρασιά για τις γιορτές…

Για να δείτε πιο αναλυτικά τα γευστικά ζευγάρια, μπορείτε να επισκεφτείτε την πρωτότυπη εφαρμογή My wine app των My market από τη συσκευή του κινητού σας. Οι επιλογές:

Οι φυσαλίδες

Segura Viudas Brut

Ποικιλίες: Macabeo, Parellada
Αλκοόλ: 12%vol
Τιμή: 18,50 ευρώ

Ανοιχτό χρυσαφί χρώμα με πολύ ωραίες καλοσχηματισμένες φυσαλίδες. Στη μύτη βγαίνουν αμέσως οι φρέσκες νότες από λάιμ και τροπικά φρούτα και ακολουθούν οι σύνθετες νύξεις μήλου και λουλουδιών. Το στόμα έχει ένταση και συνδυάζει πολύ καλά την γλυκιά αίσθηση του μελιού, με την όξινη των φρούτων και της ζωηρής οξύτητας. Η επίγευση είναι καλή και αφήνει στον ουρανίσκο νότες ψωμιού και ορυκτών. Μπορείτε να το σερβίρετε ως απεριτίφ στην αρχή ή να συνοδεύσετε τις εορταστικές σαλάτες και τα ορεκτικά

Canti Prosecco Brut

Ποικιλίες: Glera
Αλκοόλ: 11% vol
Τιμή: 6,68 ευρώ

Ανοιχτόχρωμο και παιχνιδιάρικο, μας προδιαθέτει ευχάριστα. Τα αρώματα είναι φρέσκα και πρωταγωνιστούν τα φρούτα, κυρίως τα εσπεριδοειδή. Το στόμα είναι τραγανό με ευδιάκριτες λεμονάτες νύξεις και καλή επίγευση. Πάει πολύ με τα ψάρια, με τα θαλασσινά και τα όστρακα. Αν επιλέξετε να έχει καπνιστό σολομό ή πέστροφα ή χέλι στο γιορτινό τραπέζι, θα είναι το καλύτερο ταίρι.

Ακακίες κυρ-Γιάννη sparkling

Ποικιλίες: Ξινόμαυρο
Αλκοόλ: 11,5% vol
Τιμή: 10,08 ευρώ

Ελκυστικό τριανταφυλλί χρώμα με κομψές φυσαλίδες. Η μύτη είναι σύνθετη και παντρεύει τα κόκκινα φρούτα, όπως είναι η φράουλα και το κεράσι με τις φυτικές νότες της ντομάτας. Το στόμα είναι ισορροπημένο, γεμάτο αρώματα φρούτων και καλή οξύτητα. Δοκιμάστε το εκτός από απεριτίφ και με τη γαλοπούλα και γενικά με τα ελαφριά κρέατα του δείπνου, θα τα απογειώσει σίγουρα.

Τα λαμπερά ανοιχτόχρωμα

Αρμύρα Σκούρα

Ποικιλίες: Chardonnay, Μαλαγουζιά
Αλκοόλ: 12%vol
Τιμή: 10,40 ευρώ

Χρυσοπράσινο χρώμα και ανοιχτόχρωμες ανταύγειες. Φρέσκια και παιχνιδιάρικη μύτη με αρώματα ροδάκινου, ανανά, βερίκοκου σε πρώτο φόντο και ωραίες νύξεις καπνού, ξύλου και καραμέλας βουτύρου σε δεύτερη ανάγνωση. Το στόμα είναι λιπαρό, γεμάτο, τσαχπίνικο με καλή οξύτητα και επίγευση. Σίγουρα ταιριάζει με τις εορταστικές βελουτέ σούπες και τα καπνιστά ψάρια.

Μπλε Τρακτέρ Κυρ-Γιάννη


Ποικιλίες: Chardonnay, Viognier, Ασύρτικο
Αλκοόλ: 13%vol
Τιμή: 7,57 ευρώ

Χρυσαφί χρώμα, ζωηρό και όμορφο. Η μύτη είναι εκρηκτική και μπλέκει πολύ ωραία τα αρώματα των λουλουδιών με το αχλάδι, το ροδάκινο και τα εσπεριδοειδή. Το στόμα γεμίζει τον ουρανίσκο, έχει όγκο και είναι πολύ αρμονικό με μεγάλη επίγευση. Ένα κρασί που μπορεί να συνδυαστεί με έντονα τυριά και να γίνει πασπαρτού στο τραπέζι.

Μέγα Σπήλαιο Μοσχάτο

Ποικιλίες: Μοσχάτο
Αλκοόλ: 12%vol
Τιμή: 5,99 ευρώ

Έντονο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα της μύτης είναι σύνθετα και παραπέμπουν σε λευκά άνθη μαζί με ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα και εξωτικά φρούτα, με πρωταγωνιστή τον ανανά. Το στόμα βγάζει εξωτισμό, είναι τραγανό και έχει έντονη επίγευση. Εκτός από απεριτίφ ταιριάζει να το δείτε και με τα επιδόρπια, ειδικά με δίπλες και μελομακάρονα είναι εξαιρετικό.

Τα βαθυκόκκινα

Thema Παυλίδη

Ποικιλίες : Syrah, Αγιωργίτικο
Αλκοόλ: 14%vol
Τιμή: 11,84 ευρώ

Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα. Η μύτη μοσχομυρίζει αρώματα μπαχαρικών, δαμάσκηνα, καφέ, μαρμελάδες κόκκινων φρούτων και νύξεις βαρελιού βανίλιας και καραμέλας. Το στόμα είναι το ίδιο αρωματικό, με ταννίνες που έχουν μαλακώσει πολύ καλά και επίγευση με νότες κανέλας και αποξηραμένων δαμάσκηνων. Εννοείται, πως το βάζουμε δίπλα στη γεμιστή γαλοπούλα.

Κτήμα Μερκούρη

Ποικιλίες: Refosco, Μαυροδάφνη
Αλκοόλ: 13%vol
Τιμή: 11,07 ευρώ

Έντονο και βαθύ κόκκινο χρώμα. Δυνατή, πικάντικη και πιπεράτη μύτη, που εξελίσσεται και αναδύει αρώματα δαμάσκηνου με καφέ, βανίλια, σοκολάτα και καπνό. Το στόμα είναι απίστευτα γενναιόδωρο με νότες κανέλας, μοσχοκάρυδου, σοκολάτας και αποξηραμένα φρούτα. Στην επίγευση φαίνονται οι μαλακές ταννίνες και διατηρούνται τα αρώματα του καφέ και των φρούτων. Αν έχετε χοιρινό στο τραπέζι σιγομαγειρεμένο με φρούτα, το ερυθρό αυτό κρασί είναι ό,τι πρέπει.

Chateau Lazaridi

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot
Αλκοόλ: 13,5% vol
Τιμή: 10,29 ευρώ

Έντονο κόκκινο χρώμα. Η μύτη είναι ένας θελκτικός συνδυασμός από πιπέρια και κόκκινα φρούτα. Το στόμα είναι στιβαρό, με καλή αίσθηση από τις ταννίνες, τα φρούτα και τα μπαχαρικά. Ένα κρασί, που επίσης ταιριάζει με τη γιορτινή πρόταση σε χοιρινό ή μοσχάρι.

Τα τριανταφυλλί

Κατώγι Αβέρωφ

Ποικιλίες: Ξινόμαυρο
Αλκοόλ: 13%vol
Τιμή: 7,20 ευρώ

Ανοιχτό ροζ χρώμα. Γοητευτική και φρουτένια μύτη, με πρωταγωνιστές το τριαντάφυλλο, τη φράουλα και το κεράσι. Το στόμα έχει πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τη γλυκύτητα. Πολύ καλή επιλογή με τα γλυκά και ιδιαίτερα τις τάρτες με φρούτα.

Ακακίες Κυρ Γιάννη

Ποικιλίες: Ξινόμαυρο
Αλκοόλ: 13%vol
Τιμή: 6,92 ευρώ

Λαμπερό ροζέ χρώμα. Η μύτη είναι μια έκπληξη γεμάτη αρώματα φράουλας εμπλουτισμένα με νότες ντομάτας, βοτάνων και κυδωνιού. Το στόμα είναι πλούσιο, ευχάριστο, με καλή οξύτητα και επίγευση. Ένα ροζέ κρασί, που μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και τη γαλοπούλα αλλά και όλα τα ορεκτικά.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.