Follow us

Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη

Το εμβληματικό κρασί, που μας μύησε στη χαρισματική ποικιλία ξινόμαυρο, επανακυκλοφορεί με ειδική ετικέτα και συσκευασία…

Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη

Το γιορτινό μενού ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο κρασί. Σίγουρα, εκτός των άλλων ποικιλιών και τύπων κρασιού χρειαζόμαστε ένα στιβαρό κρασί για να φλερτάρει με τη γεμιστή γαλοπούλα ή το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με φρούτα. Βαθυκόκκινο, στιβαρό, πλούσιο, με δυνατό αρωματικό μπουκέτο, είναι το κρασί της οικογένειας Μπουτάρη με πρωταγωνιστή το ξινόμαυρο.

Η Ναούσσα Μπουτάρη μας έχει μυήσει στη χαρισματική ποικιλία κυκλοφορώντας την ασταμάτητα εδώ και εκατό χρόνια. Παλιές και νέες γενιές αγάπησαν μέσα από αυτή την ετικέτα τη σημαντική ελληνική ερυθρή ποικιλία. Τις φετινές γιορτές, η οινοποιεία Μπουτάρη κλείνοντας τα 140 χρόνια παρουσίας στον κόσμο του κρασιού, αποφάσισε να τιμήσει το συγκεκριμένο κρασί με μια σπάνια επανακυκλοφορία. Θα το βρείτε με την ετικέτα που σχεδιάστηκε στην πρώτη του εμφιάλωση, πριν από εκατό χρόνια.

Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη

Ένα πολύ ωραίο, συλλεκτικό δώρο για τις γιορτές και μια πολύ καλή πρόταση για να απολαύσετε ένα πολυβραβευμένο κρασί με χαρακτηριστικά αρώματα λιαστής ντομάτας, ώριμων δαμάσκηνων και βατόμουρων, κανέλας, βανίλιας και ξύλου. Το στόμα έχει πολύ ωραίες ταννίνες, είναι γεμάτο, πληθωρικό, φρουτώδες, με μεγάλη επίγευση.

Αν επιλέξετε να το βάλετε στο εορταστικό ρεβεγιόν, φροντίστε να το μεταγγίσετε ή να το έχετε ανοίξει τουλάχιστον μια ώρα πριν. Αν στη γαλοπούλα βάλετε κουκουνάρι και σταφίδες θα δείτε πόσο καλά δένει μαζί τους και εντείνει την επίγευση. Αν, από την άλλη, αντί για γαλοπούλα θέλετε να διαφοροποιηθείτε και να μαγειρέψετε κάποιο χοιρινό ή μοσχάρι στο φούρνο με μπαχαρικά και φρούτα, η Νάουσσα Μπουτάρη θα σας το απογειώσει.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.