Follow us

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Μπορεί η υπερπανσέληνος του Φεβρουαρίου να πέρασε, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, όμως, στο wine bistro του Περιστερίου θα ζήσουμε το φαινόμενο της… ΠανσελΟίνου.

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Τα wine parties στον «Gigifioggos» (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507) , με την επιμέλεια του Head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, επιστρέφουν και φιλοξενούν αυτή τη φορά τους δραστήριους «λύκους της οινοποιίας»: την οικογένεια Λύκου, που έρχεται από τον Μαλακώντα Ευβοίας, για να μας συστήσει τα μυστηριώδη κρασιά της με το όνομα «ΠανσέλΟινος».

Η ιστορία τους γύρω από το κρασί ξεπερνάει τα σαράντα χρόνια. Όταν ο παππούς Λύκος στο πέτρινο πατητήρι του έφτιαχνε παραδοσιακά κρασιά και τα σέρβιρε μαζί με τα γευστικά πιάτα της ταβέρνας του. Σήμερα ο γιος του Απόστολος Λύκος και η γυναίκα του Νανά κατάφεραν να βάλουν την Εύβοια στον οινικό χάρτη και να μας χαρίσουν πολύ ενδιαφέρονται κρασιά από τους αμπελώνες της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Θήβας και της Νεμέας.

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Στο party θα μας «χορέψουν» με τις ξεχωριστές εκδοχές της ετικέτας «ΠανσέλΟινος». Η λευκή προέρχεται μόνο από την ποικιλία Sauvignon Blanc και μοσχοβολάει εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα, όπως πεπόνι και μάνγκο. Η ροζέ είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στο Grenache Rouge και το Syrah γεμάτη αρώματα βατόμουρων, κερασιών και φράουλας. Τέλος, το βαθύ πορφυρό ενώνει το Cabernet Sauvignon με το Merlot και πλημμυρίζει τη μύτη και το στόμα με νότες ώριμων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας.

Για όλο το βράδυ θα ταρακουνήσουν τις αισθήσεις μας, μαζί με τα πιάτα υπογραφής του Gigifioggos και τις μουσικές επιλογές, ενώ όποιο και αν διαλέξουμε, σε ποτήρι ή φιάλη, το μαγαζί και οι οινοπαραγωγοί θα μας προσφέρουν το δεύτερο.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.