Follow us

Freedom: το ερυθρό της Τσικνοπέμπτης

Αρώματα που σε σέρνουν από την μύτη και κάνουν τα καλύτερα ζευγάρια με τα ψητά ή μαγειρευτά κρέατα. Μήπως βρήκαμε το κατάλληλο κρασί για την τσικνοπέμπτη και όχι μόνο;

Freedom: το ερυθρό της Τσικνοπέμπτης

Ο Απόστολος Μούντριχας δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για την δημοφιλή Ροδανή ερυθρή ποικιλία. Είναι σαν να πήρε το Syrah στην Ελλάδα υπό την προστασία του και το μεγάλωσε, ώστε να αναδείξει όλα τα προτερήματα του. Στην συλλογή του μέχρι τώρα έχει αρκετές ετικέτες από ξηρό μέχρι γλυκό συμβατικό syrah. Με την τελευταία του φιάλη το Freedom πάει μερικά βήματα παρακάτω και δημιουργεί ένα κρασί απελευθερωμένο από τις κλασικές οινικές νόρμες, χωρίς θειώδη και πολλές παρεμβάσεις.

Η natural προσέγγιση του Freedom κρύβει πολλές εκπλήξεις. Η μύτη μετά από εκχύλιση 40 ημερών και εννέα μήνες ωρίμανση στην δεξαμενή είναι εκρηκτική, σύνθετη και φρέσκια γεμάτη νότες κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρα, βύσσινα και δαμάσκηνα. Σε δεύτερη ανάγνωση αναπτύσσονται νύξεις γλυκόριζας, μαζί με νυχτολούλουδο και βανίλια. Το στόμα είναι πολύ καλό, λιπαρό, βελούδινο με ωραίες ταννίνες, άφθονο φρούτο και γοητευτικά μπαχαρικά.

Freedom: το ερυθρό της Τσικνοπέμπτης

Σκεφτείτε το δίπλα σε ένα φιλέτο μοσχάρι, σε έντονα λουκάνικα, σε ψητό χοιρινό στη σχάρα, ή με αγαπημένα κρέατα σούβλας. Ταιριάζει με όλα!

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.