Κάθε wine party που διοργανώνει το wine bistro του Περιστερίου μας ταξιδεύει οινικά σε έναν τόπο. Αυτή τη φορά πάμε στην Νεμέα, σε ένα κτήμα που τα τελευταία χρόνια μας έχει εντυπωσιάσει με την εξέλιξη και την αναβάθμιση των κρασιών του. Το οικογενειακό κτήμα Λαντίδη, τα ηνία του οποίο κρατά σήμερα ο πολύ δραστήριος Σίμος Λαντίδης, που πολύ γρήγορα κατάφερε να μεταδώσει την οινική ταυτότητα του κτήματος σε κάθε γωνιά της χώρας.
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου έρχεται στον «Gigigioggos» (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507) με τρεις ναυαρχίδες του: το λευκό και ερυθρό «Χρυσάμπελο» και την «Μικρή Κιβωτό». Το λευκό Χρυσάμπελο είναι μια πολύ καλή εκδοχή του Chardonnay απ’ το οποίο προέρχεται, και ευωδιάζει ροδάκινα και εσπεριδοειδή σε φόντο από λουλούδια. Το ερυθρό, επίσης μονοποικιλιακό, δημιουργείται από το διάσημο Cabernet Sauvignon και το βαθυκόκκινο σώμα του είναι πλούσιο και βελούδινο, με ωραία αρώματα βύσσινων, φραγκοστάφυλων, βανίλιας και μπαχαρικών. Όσον για τη «Μικρή Κιβωτό», πρόκειται για ένα λαμπερό ροζέ από μοσχοφίλερο, με νότες τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και φράουλας.
Τα κρασιά δένουν ωραία με τα πιάτα από το μενού του «Gigigioggos» και ιδίως με τις δύο νέες του προσθήκες: To ζουμερό κοτόπουλο, που ξεκουράζεται πάνω από νόστιμα σπαράγγια και μανιτάρια, αφού μαριναριστεί με ντομάτα, μέλι, θυμάρι, λάδι και σόγια, αλλά και το ψαρονέφρι, που συνοδεύεται από φινόκιο, σέλερι, καρότο και κολοκύθι και εμπλουτίζεται με σάλτσα από merlot και μαυροδάφνη.
Όπως σε κάθε wine party το δεύτερο ποτήρι ή η φιάλη είναι προσφορά από το κτήμα. Εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε με την καλή διάθεση και την παρέα σας για να απολαύσετε τα κρασιά, την μουσική και την ευχάριστη ατμόσφαιρα.