Τα σταφύλια συλλέγονται από ένα επιλεγμένο αμπελοτεμάχιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 280 μέτρων, με την οικογένεια Μπουτάρη να καλλιεργεί εκεί το ξινόμαυρο από το 1972. Στη συνέχεια, η ζύμωση κρατάει περίπου είκοσι μέρες, με μεταζυμωτική εκχύλιση για άλλες πέντε με επτά μέρες. Η δε καθοριστική παλαίωση χωρίζεται σε 22 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ερυθρό κρασί, με πολύ δυνατό και πληθωρικό χαρακτήρα. Η μύτη είναι πλούσια σε αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, καπνού και νότες πιπεριού και το στόμα έχει πολύ καλή δομή, ισορροπία και μεγάλη επίγευση.
Μην ξεχάσετε μόνο να το ανοίξετε τουλάχιστον μια ώρα πριν, για να αναπνεύσει.
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/05/20