Οι Τηνιακοί αμπελώνες δημιούργησαν ένα ελκυστικό σομόν κρασί, συνδυάζοντας τις ιδιαίτερες ερυθρές ποικιλίες Αυγουστιάτη και Μαυροτράγανο. Τα σταφύλια συλλέγονται από υψόμετρο περίπου 450 m, η ζύμωση πραγματοποιείται με τις άγριες ζύμες και στο τέλος έχουμε παραμονή στις οινολάσπες για δυο μήνες.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Όταν το σερβίρουμε, διακρίνουμε τα αρώματα από τα κόκκινα φρούτα, κυρίως βύσσινα και φράουλες. Σε δεύτερη ανάγνωση εντοπίζουμε τις ευδιάκριτες νότες λουλουδιών και ορυκτών. Το στόμα είναι πλούσιο, βουτυράτο, με καλή οξύτητα και μεγάλη επίγευση, στην οποία πρωταγωνιστούν τα φρούτα.
Είναι ένα κρασί που σίγουρα έχει θέση στο καλοκαιρινό τραπέζι δίπλα στα λαδερά, τα τηγανητά ψαράκια και τις μακαρονάδες με θαλασσινά. Απολαμβάνεται όμως καιως δροσερό απεριτίφ, μόνο του ή μαζί με φράουλες και κεράσια.
Ημ/νια δημοσίευσης: 02/06/20