Follow us

Mavrose, Τηνιακοί Αμπελώνες

Mavrose, Τηνιακοί Αμπελώνες

Οι Τηνιακοί αμπελώνες δημιούργησαν ένα ελκυστικό σομόν κρασί, συνδυάζοντας τις ιδιαίτερες ερυθρές ποικιλίες Αυγουστιάτη και Μαυροτράγανο. Τα σταφύλια συλλέγονται από υψόμετρο περίπου 450 m, η ζύμωση πραγματοποιείται με τις άγριες ζύμες και στο τέλος έχουμε παραμονή στις οινολάσπες για δυο μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Όταν το σερβίρουμε, διακρίνουμε τα αρώματα από τα κόκκινα φρούτα, κυρίως βύσσινα και φράουλες. Σε δεύτερη ανάγνωση εντοπίζουμε τις ευδιάκριτες νότες λουλουδιών και ορυκτών. Το στόμα είναι πλούσιο, βουτυράτο, με καλή οξύτητα και μεγάλη επίγευση, στην οποία πρωταγωνιστούν τα φρούτα.

Είναι ένα κρασί που σίγουρα έχει θέση στο καλοκαιρινό τραπέζι δίπλα στα λαδερά, τα τηγανητά ψαράκια και τις μακαρονάδες με θαλασσινά. Απολαμβάνεται όμως καιως δροσερό απεριτίφ, μόνο του ή μαζί με φράουλες και κεράσια.

Ημ/νια δημοσίευσης: 02/06/20

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.