Follow us

Hoof and Lur, Κτήμα Τρουπής

Hoof and Lur, Κτήμα Τρουπής

Η οικογένεια Τρουπή, από την Φτέρη Μαντινείας, μας τράβηξε την προσοχή με το που κυκλοφόρησε την πρώτη της ετικέτα Μοσχοφίλερο - μια πολύ καλή δουλειά, που συνεχίστηκε και εξελίχθηκε. Έχοντας εστιάσει στην παραγωγή και την ανάδειξη της ευχάριστης ποικιλίας, ο Γιάννης Τρουπής συνέχει με μια σειρά από αντίστοιχες ετικέτες, αυτή τη φορά όμως, δοκίμασε κάτι διαφορετικό, δημιουργώντας ένα φυσικό κρασί, μόνο με άγριες ζύμες, με παραμονή των στεμφύλων και την ελάχιστη δυνατή προσθήκη θειώδους.

Κατάλληλο για καθημερινές καλοκαιρινές συνήθειες, στο χρώμα, παρά το έντονο κίτρινο, αποκαλύπτει γκρι ανταύγειες και έντονα δάκρυα. Η μύτη είναι σύνθετη και έντονη. Πρωτοστατούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, δηλαδή το λουκούμι τριαντάφυλλο και το γιασεμί και μετά ακολουθούν τα φρέσκα εσπεριδοειδή κυρίως λεμόνι, περγαμόντο και μανταρίνι. Το στόμα είναι πλούσιο, λεμονάτο με ωραίες νότες ροζ γκρέιπφρουτ και μεγάλη επίγευση. Η τραγανή του οξύτητα και το βουτυράτο στόμα το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό με καραβίδες, γαρίδες και καλαμαράκια. Δοκιμάστε το επίσης με λεμονάτα πιάτα και με ψάρια τηγανητά ή στη σχάρα, θα τα φρεσκάρει πολύ ωραία.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.