Follow us

Cuvee Evdemon Σαντορίνη 2016, κτήμα Αργυρού

Cuvee Evdemon Σαντορίνη 2016, κτήμα Αργυρού

Το κτήμα Αργυρού μας συστήνει μια καινούργια ετικέτα, που στέκεται εξαιρετικά δίπλα στα λιπαρά και καπνιστά ψάρια. Το Cuvee Evdemon προέρχεται από βιοδυναμικής καλλιέργειας αμπελώνες Ασύρτικου, ηλικίας άνω των 150 ετών. Μόλις τελειώσει η ζύμωση ακολουθεί η ωρίμανση, με μια ιδιαιτερότητα: μόνο το 25% του παραγόμενου οίνου ξεκουράζεται για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ όλο το υπόλοιπο παραμένει για 30 ολόκληρους μήνες στη δεξαμενή μαζί με τις οινολάσπες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονο χρυσοκίτρινο κρασί με σύνθετη μύτη και στόμα. Τα αρώματα είναι άκρως καλοκαιρινά, καθώς πρωταγωνιστούν τα ροδάκινα, το λεμόνι και το κίτρο και στη συνέχεια διακρίνουμε τις νότες ορυκτών και ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου. Το στόμα είναι φινετσάτο και πλούσιο, με ωραία οξύτητα που εξελίσσεται ανοδικά μέχρι την επίγευση. Δοκιμάστε το με πέστροφα, χέλι, σολομό και με ψάρια που γίνονται στα κάρβουνα.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.