Follow us

Lexis Κυδωνίτσα, Αμπελώνες Ζαχαριά

Lexis Κυδωνίτσα, Αμπελώνες Ζαχαριά

Το οικογενειακό οινοποιείο Ζαχαριά, που βρίσκεται την καρδιά της Νεμέας, έχει αδυναμία στις τοπικές ποικιλίες και γι αυτό φροντίζει να τις οινοποιεί μόνες και να αναδεικνύει όλα τους τα χαρίσματα. Μετά την Σκλάβα, προσθέτει στην συλλογή μια ακόμα σημαντική και ιδιαίτερη ποικιλία της Πελοποννήσου την Κυδωνίτσα, την οποία μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βρίσκουμε σε κρασιά από την Σπάρτη και τη Μονεμβασιά.

Ανοίγοντας την συγκεκριμένη φιάλη, το πρώτο που συμπεραίνουμε είναι ότι της πάνε πολύ και τα εδάφη της Νεμέας. Η μύτη είναι απίστευτα καλοκαιρινή με εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, αχλαδιού και κυδωνιού. Ενώ έχει περάσει από βαρέλι, δεν έχει χάσει καθόλου από την φρεσκάδα - το αντίθετο μάλιστα: οι νότες βαρελιού, όπως η βανίλια και το βούτυρο, έχουν ενσωματωθεί πολύ καλά μαζί με τα δροσερά φρούτα. Το στόμα είναι λιπαρό, πλούσιο, με νότες φρούτων και λουλουδιών και ωραία βουτυράτη επίγευση με διάρκεια. Δοκιμάστε το με ψάρια ή θαλασσινά στο κάρβουνο, με ριζότο ή ζυμαρικά θαλασσινών, με ψητά λαχανικά και λιπαρά ψάρια.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.