Το οικογενειακό οινοποιείο Ζαχαριά, που βρίσκεται την καρδιά της Νεμέας, έχει αδυναμία στις τοπικές ποικιλίες και γι αυτό φροντίζει να τις οινοποιεί μόνες και να αναδεικνύει όλα τους τα χαρίσματα. Μετά την Σκλάβα, προσθέτει στην συλλογή μια ακόμα σημαντική και ιδιαίτερη ποικιλία της Πελοποννήσου την Κυδωνίτσα, την οποία μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βρίσκουμε σε κρασιά από την Σπάρτη και τη Μονεμβασιά.
Ανοίγοντας την συγκεκριμένη φιάλη, το πρώτο που συμπεραίνουμε είναι ότι της πάνε πολύ και τα εδάφη της Νεμέας. Η μύτη είναι απίστευτα καλοκαιρινή με εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, αχλαδιού και κυδωνιού. Ενώ έχει περάσει από βαρέλι, δεν έχει χάσει καθόλου από την φρεσκάδα - το αντίθετο μάλιστα: οι νότες βαρελιού, όπως η βανίλια και το βούτυρο, έχουν ενσωματωθεί πολύ καλά μαζί με τα δροσερά φρούτα. Το στόμα είναι λιπαρό, πλούσιο, με νότες φρούτων και λουλουδιών και ωραία βουτυράτη επίγευση με διάρκεια. Δοκιμάστε το με ψάρια ή θαλασσινά στο κάρβουνο, με ριζότο ή ζυμαρικά θαλασσινών, με ψητά λαχανικά και λιπαρά ψάρια.