Follow us

Τ - Οίνος Clos Stegasta, Τηνιακοί Αμπελώνες

Τ - Οίνος Clos Stegasta, Τηνιακοί Αμπελώνες

Ταξιδεύουμε στην Τήνο με το άρωμα του Ασύρτικου. Η ιδιαίτερη ποικιλία εκτός από την Σαντορίνη βρίσκει κατάλληλο έδαφος και στην Τήνο και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι Τηνιακοί Αμπελώνες έχουν στη συλλογή τους το κομψό Τ- Οίνος , με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν αμέσως στην τυπικότητα της ποικιλίας. Στη μύτη πρωταγωνιστούν τα ορυκτά και σε δεύτερη ανάγνωση ακολουθούν οι νότες των εσπεριδοειδών και των πυρηνόκαρπων φρούτων. Το στόμα είναι πλούσιο, γεμάτο, ενώ δεν λείπει η χαρακτηριστική οξύτητα και η αίσθηση της τσακμακόπετρας. Η ευχάριστη και τραγανή οξύτητα παραμένει μέχρι το τέλος και ισορροπεί με την αλκοόλη. Η επίγευση είναι μεγάλη με ωραίες νύξεις λεμονιού. Πρόκειται για ένα κρασί - ιδανικό σύντροφο για το καλοκαίρι. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όλα τα λιπαρά ψαριά, με τις λεμονάτες σάλτσες, με τα όστρακα, τις ωμές παρασκευές και τα θαλασσινά ή τα ψάρια στη σχάρα. Αν σας ξεμείνει κάποια φιάλη μετά το τέλος του καλοκαιριού μην ανησυχείτε καθόλου: ως Ασύρτικο, είναι ένα κρασί που παλαιώνει καλά και μπορείτε να το κρατήσετε για τις επόμενες δυο με τρεις χρονιές.

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.