Ταξιδεύουμε στην Τήνο με το άρωμα του Ασύρτικου. Η ιδιαίτερη ποικιλία εκτός από την Σαντορίνη βρίσκει κατάλληλο έδαφος και στην Τήνο και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι Τηνιακοί Αμπελώνες έχουν στη συλλογή τους το κομψό Τ- Οίνος , με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν αμέσως στην τυπικότητα της ποικιλίας. Στη μύτη πρωταγωνιστούν τα ορυκτά και σε δεύτερη ανάγνωση ακολουθούν οι νότες των εσπεριδοειδών και των πυρηνόκαρπων φρούτων. Το στόμα είναι πλούσιο, γεμάτο, ενώ δεν λείπει η χαρακτηριστική οξύτητα και η αίσθηση της τσακμακόπετρας. Η ευχάριστη και τραγανή οξύτητα παραμένει μέχρι το τέλος και ισορροπεί με την αλκοόλη. Η επίγευση είναι μεγάλη με ωραίες νύξεις λεμονιού. Πρόκειται για ένα κρασί - ιδανικό σύντροφο για το καλοκαίρι. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όλα τα λιπαρά ψαριά, με τις λεμονάτες σάλτσες, με τα όστρακα, τις ωμές παρασκευές και τα θαλασσινά ή τα ψάρια στη σχάρα. Αν σας ξεμείνει κάποια φιάλη μετά το τέλος του καλοκαιριού μην ανησυχείτε καθόλου: ως Ασύρτικο, είναι ένα κρασί που παλαιώνει καλά και μπορείτε να το κρατήσετε για τις επόμενες δυο με τρεις χρονιές.