Follow us

Natura Μαλαγουζιά, κτήμα Ζαφειράκη

Natura Μαλαγουζιά, κτήμα Ζαφειράκη

Ο Χρήστος Ζαφειράκης έχει αδυναμία στην Μαλαγουζιά και δεν σταματάει να πειραματίζεται μαζί της. Η πρώτη του ετικέτα, αποκλειστικά από την αρωματική αυτή ποικιλία. ξεχώρισε αμέσως και του έδωσε το πάτημα να προχωρήσει παρακάτω σε μια διαφορετική εκδοχή της. Η Natura συνδυάζει την διάσημη ποικιλία με το ξύλο, με την ζύμωση που πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια, να γίνεται μόνο με άγριες ζύμες. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί παραμένει στα βαρέλια περίπου για δώδεκα μήνες και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το κρασί που μπαίνει στο ποτήρι μας μοσχοβολάει βερίκοκα, γκρέιπφρουτ και λεμόνι. Με το πρώτο στροβίλισμα, η μύτη ανοίγει περισσότερο και κάνουν την εμφάνιση τους οι νότες βοτάνων μαζί με ξηρούς καρπούς, λουλούδια και διακριτική βανίλια. Το στόμα είναι πολύ πλούσιο, με δροσερή οξύτητα, ευδιάκριτες νότες ξύλου και νύξεις από ορυκτά. Η επίγευση είναι μεγάλη και φινετσάτη. Δοκιμάστε την με ψάρια στα κάρβουνα και με βουτυράτα θαλασσινά όπως οι καραβίδες, οι γαρίδες, ο αστακός και τα καβούρια και φροντίστε να κρατήσετε τουλάχιστον μια φιάλη, για να την ανοίξετε δυο με τρία χρόνια μετά…

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.